Παρασκευή 17 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι ... αλήθειες και η αλήθεια

Σκέφτεστε να σταματήσετε την εκχώρηση των υπηρεσιών τομέων των νοσοκομείων σε ιδιώτες και να κάνετε τις απαραίτητες δημόσιες δομές ή θα συνεχίσετε την ίδια πολιτική, ρώτησε χτες ο «Ρ» τον υπουργό Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ιδού και η απάντηση του υπουργού: «Θα σας πω κάτι γενικότερο: Ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας πλέον συνεργάζονται. Ξέρω ότι αυτό δε σας αρέσει αλλά αυτή είναι η αλήθεια της Ελλάδας, η αλήθεια της Ευρώπης και οι αλήθειες που είπαμε σήμερα μας κλείνουν αυτή τη συζήτηση».

Μόνο που ο υπουργός ξέχασε τούτη τη μεγάλη αλήθεια που τη θυμίζουμε εμείς: Η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αρέσει - και μάλιστα πάρα πολύ - στο κεφάλαιο που δρα στο χώρο της Υγείας. Οπως σημειώνει σε μελέτη της η HELLASTAT (31/1/2006), τα περιθώρια του καθαρού κέρδους των επιχειρήσεων στο χώρο της Υγείας είναι τετραπλάσια από τη μέση επίδοση των κεφαλαίων στην ελληνική οικονομία.

Καταλαβαίνετε τώρα τι έχει να γίνει απ' τα έσοδα που προσδοκά ο Δ. Αβραμόπουλος να φέρει το σύστημα Υγείας στην εθνική οικονομία, όπως διακήρυξε χτες ο υπουργός Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ