Παρασκευή 17 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ανεμπόδιστα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΣΥΝΗΘΩΣ, Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και το ΠΑΣΟΚ επικαλούνται τα όσα τους λένε οι βιομήχανοι και τάσσονται υπέρ της κατάργησης των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Μερικές φορές συμβαίνει όμως και το αντίθετο...

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι χτεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ, Οδυσσέα Κυριακόπουλου, που επικαλέστηκε τις προτάσεις του Γιώργου Παπανδρέου για τις προσλήψεις νέων, λέγοντας ότι συμπίπτουν με τις θέσεις του ΣΕΒ!

Οπως τόνισε, οι επιχειρήσεις δεν κάνουν προσλήψεις γιατί φοβούνται το κόστος των απολύσεων και των ασφαλιστικών εισφορών, οπότε καλό είναι να απαλλαγούν από αυτά τα... «εμπόδια». Να μπορούν δηλαδή να απολύουν χωρίς αποζημίωση και να μην πληρώνουν στα Ταμεία.

Κατά τα άλλα το... «φιλολαϊκό» ΠΑΣΟΚ κάνει αντιπολίτευση δίπλα στον εργαζόμενο και στον πολίτη, όπως λέει. Μόνο που μάλλον υπονομεύει όσο μπορεί το μέλλον του.

Αυτά, φυσικά, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία υπονομεύει πρακτικά το παρόν του, απεργαζόμενη αντιασφαλιστικά νομοσχέδια που θα προκύψουν μέσα από σικέ διαλόγους, όπου το ΠΑΣΟΚ θα είναι εκεί για να καταθέσει τις «εποικοδομητικές» προτάσεις του.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ με νέα στοιχεία «υποχώρησης» της ανεργίας στο 9,7% μας «φιλοδώρησε» χτες η κυβέρνηση, που φαίνεται πλέον να ακολουθεί ξεκάθαρα την τακτική που λέει πως, αν δε βελτιώνεται στ' αλήθεια η πραγματικότητα ας τη βελτιώσουμε τουλάχιστον στα χαρτιά...

Ετσι, με τα γνωστά κόλπα της (που περιλαμβάνουν από μη καταγραφή των ανέργων που δεν είναι στις λίστες του ΟΑΕΔ μέχρι τον καταλογισμό ως εργαζόμενους όσων δουλεύουν έστω και μια ώρα τη βδομάδα) κάνει τον κόσμο αγνώριστο.

Μόνο που δυστυχώς γι' αυτούς δεν υφίσταται πλέον Ελληνας που να μη γνωρίζει έναν άνεργο στο κοντινό του περιβάλλον και πολύ χειρότερα οι περισσότεροι γνωρίζουν έναν μακρόχρονα άνεργο...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ