Παρασκευή 17 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Πάλι τους χάλασες το σχέδιο...

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Επικρατεί μια κάποια ταραχή, ε;

Η απεργία ήταν επιτυχημένη. Κι, ακόμα καλύτερα, η συσπείρωση γύρω από την ταξική γραμμή του ΠΑΜΕ εκφράστηκε δυναμικά και με όρους απόλυτης υπεροχής σε 61 πόλεις, όχι μόνο στις συγκεντρώσεις, αλλά με όρους πραγματικά απεργιακής φρουράς στους ίδιους τους χώρους δουλιάς. Απειρα τα στιγμιότυπα, που καταγράφουν μια νέα ποιότητα στη σχέση συνδικάτου - εργαζόμενου, με τον εργαζόμενο, όταν λέει συνδικάτο, να δείχνει ευθέως και αποκλειστικά μόνο ΠΑΜΕ!

Οπότε; Πρόβλημα! Λες να αρχίσουν οι κομμουνιστές και οι «συνοδοιπόροι» να παίρνουν το πάνω χέρι; Εχουν και μία εμμονή αυτοί με τα λαϊκά μέτωπα, το φέρνουν από δω, το πάνε από κει, πάνω που λες τους χώρισα, αλλού ο εργάτης, αλλού ο υπάλληλος, πιο κει ο αυτοαπασχολούμενος, στη ...Βίσση η μαθήτρια, στο «νεκρό - heavy» ο φοιτητής, ...να και βγαίνουν όλοι μαζί στο δρόμο με οργανωτή της διαδήλωσης το ΠΑΜΕ!

Τόσα χρόνια ταΐζει το Μη Κυβερνητικό Ταμείο κάτι ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και τα Δίκτυά τους, ούτε ένα αντικομμουνιστικό Φόρουμ της προκοπής δεν μπόρεσαν να στήσουν. Και κατάντησε κοτζάμ «πανεργατική» της ΓΣΕΕ να είναι μεσημβρινό τέιον Ξενογιαννακοπούλου - Αλαβάνου με φοντανάκι κατασκευής ΣΕΚ (αυτοί που δήλωναν πρωτοσέλιδα «ψηφίζουμε Σημίτη») και απεριτίφ ό,τι μπόρεσαν να μαζέψουν σε εργατοπατέρα από Λαμία και κάτω. Δεν πάει καλά το πράγμα.

Ηθελε μεγαλύτερη προβολή η δήλωση του Αλέκου ότι οι εργάτες έκαναν απεργία για να υπερασπίσουν το κράτος, το κοινωνικό, ντε. Βέβαια, θα αντιδράσουν οι κομμουνιστές, ρωτώντας πάλι από πού κι ως πού πάνε μαζί καπιταλισμός και «κοινωνικό κράτος» και θα αρχίσουν να ρωτάνε ειρωνικά για το αν είχαμε σοσιαλισμό επί ΠΑΣΟΚ, σαν κι αυτόν στην Αγγλία που ψάχνουν τις συντάξεις τους, τον άλλον στη Γαλλία που κλαίνε τον «εργασιακό πολιτισμό», ή τον παραδίπλα στη Γερμανία, ώστε να χρειάζεται και υπεράσπιση το «κοινωνικό κράτος».

Θα πείτε: «τρίχες λέει», σωστά τρίχες, αλλά έλα που με το «αριστερό ρεύμα» που φυσάει δε φτάνει που θα πουντιάσουμε, κινδυνεύουμε και να τις καταπιούμε.

Τουλάχιστον ο Πρόντι δηλώνει ευτυχισμένος, που δεν τον αποκαλούν κομμουνιστή. Δεν ήταν κόκκινος, δε θέλει να 'ναι. Το αυτό και οι εδώ ΠΑΣΟΚ. Λένε καθαρά πως δεν έχουν πρόβλημα με τις «μεταρρυθμίσεις», αλλά με το γεγονός ότι η ΝΔ πάει να τις περάσει χωρίς συναίνεση!

Δύσκολοι καιροί για ένα πολιτικο-οικονομικό σύστημα, που ψάχνει να 'βρει νέους τρόπους εξαπάτησης και εγκλωβισμού της εργατικής τάξης.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ