Παρασκευή 17 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι συνεργάτες

Κάθε μέρα έρχονται όλο και πιο ...κοντά. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ με δεδηλωμένο τον πολιτικό τους έρωτα, παρά τις όποιες - διαδικαστικού τύπου - διαφωνίες για τον τρόπο και το χρόνο της πολιτικής τους συνεύρεσης. Μπορεί, λοιπόν, τα κομματικά τους επιτελεία να ασχολούνται με τις τυπικές λεπτομέρειες, ωστόσο - ήδη - αυτή η πολιτική συνεργασία βρίσκεται σε εξέλιξη. Εκτός από τις κεντρικές πολιτικές τους επιλογές που ταυτίζονται σε πολλά ζητήματα, οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές αποτελούν ένα πεδίο λαμπρό, όπου έχει δοκιμαστεί - και μάλιστα με επιτυχία - το «κεντροαριστερό» μοντέλο. Επιτυχία που οι ίδιοι την ταυτίζουν με την επικράτηση σε πολλούς δήμους της χώρας και στις εκλογές του 2002, δημάρχων στηριζόμενων από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ.

Η ανακοίνωση ενός μικρού μέρους μέχρι στιγμής των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, συμπεριλαμβάνει λοιπόν τρεις τέτοιες συνεργασίες με το ΣΥΝ. Για τους δήμους Πετρούπολης, Ρέντη και Λυκόβρυσης. Με την ελπίδα, η ίδια «επιτυχία» με το 2002 να επαναληφθεί και φέτος με την εκλογή δημάρχου. Βέβαια, για τους εργαζόμενους, η «επιτυχία» βρίσκεται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Και μια και μιλάμε για συγκεκριμένα παραδείγματα, ας δούμε τι ακολούθησε την «επιτυχία» του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ σε Πετρούπολη και Ρέντη από τον Γενάρη του 2003 μέχρι και σήμερα που ζητούν ξανά την ψήφο για να επικυρώσουν την πολιτική που ακολούθησαν σε αυτούς τους δύο δήμους.

Στην Πετρούπολη, η διοίκηση του εκλεκτού του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ Στέφανου Βλάχου αύξησε τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού κατά 19% και τα τέλη νεκροταφείου κατά 250%! Αριθμός που μπορεί να θεωρηθεί ρεκόρ χαρατσιού. Στους παιδικούς σταθμούς, τα τροφεία αυξήθηκαν το 2005 κατά 66%. Οι νέοι της πόλης πληρώνουν συνδρομή από 15 μέχρι 40 ευρώ το μήνα, για να συμμετάσχουν σε πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες! Παλαιότερα στο δήμο Πετρούπολης αυτές οι υπηρεσίες που τώρα πληρώνονται αδρά από τους δημότες, ήταν δωρεάν. Μόνο που, παλαιότερα, η δημοτική αρχή στηριζόταν από το ΚΚΕ.

Στο Ρέντη, η διοίκηση του δήμου με δήμαρχο τον Γιώργο Ιωακειμίδη, την τελευταία τετραετία, αύξησε τους φόρους που επέβαλε στους εργαζόμενους κατά 45%. Τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς αυξήθηκαν υπέρογκα και έφτασαν (η ανώτερη κλίμακα) τα 110 ευρώ. Δύο δημοτικοί κινηματογράφοι παραχωρήθηκαν σε ιδιώτες με το δήμο (δηλαδή τους εργαζόμενους) να πληρώνει μόνο τη συντήρησή τους, παριστάνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ το υπηρετικό προσωπικό των επιχειρηματιών.

Τα παραπάνω εγγυώνται και το ακριβές πλαίσιο της νέας συμπόρευσης ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ για τις τοπικές εκλογές του Οκτώβρη. Εφαρμογή μιας πολιτικής σε αντιλαϊκή κατεύθυνση που πλήττει τη λαϊκή οικογένεια. Εκείνοι είναι ευχαριστημένοι και συνεχίζουν το δρόμο τους. Ομως, το συμφέρον των εργαζομένων βρίσκεται στην ενίσχυση των συνδυασμών εκείνων που θα υπηρετούν το λαϊκό κίνημα και όχι τις επιλογές της κυβέρνησης και των επιχειρηματιών. Και αυτά που εγγυώνται το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ μέσα από την οποιαδήποτε μορφή πολιτικής συνεργασίας τους είναι ταυτισμένα απόλυτα με αυτό...


Κώστας ΠΑΣΑΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ(2012-04-26 00:00:00.0)
Νικηφόρα απεργιακή μάχη(2008-01-10 00:00:00.0)
Φορομπηχτική επέλαση(2006-10-01 00:00:00.0)
«Γονάτισε» τους εργαζόμενους με την πολιτική της(2006-05-09 00:00:00.0)
Αυξήσεις - φωτιά σε όλη τη χώρα(2006-01-11 00:00:00.0)
Υπαναχώρησε, αν και συμφωνεί με ΠΑΣΟΚ(1999-05-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ