Παρασκευή 17 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Ψηφοδέλτια απειθαρχίας και πάλης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής

Οι υποψηφιότητες του Βαγγέλη Μπούτα για τη Νομαρχία και του Χρήστου Τέγου για το Δήμο Καρδίτσας ανακοινώθηκαν χτες σε συνέντευξη Τύπου

Ο Χρήστος Τέγος
Ο Χρήστος Τέγος
Τις υποψηφιότητες του Βαγγέλη Μπούτα για τη Νομαρχία και του Χρήστου Τέγου για το Δήμο Καρδίτσας, θα στηρίξει το ΚΚΕ, στο πλαίσιο της συνεργασίας του, σε πανελλαδικό επίπεδο, με το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες οι κομμουνιστές συνεργάστηκαν και παλιότερα κι έχουν συναντηθεί, πολλές φορές, σε διάφορα κινήματα και μέτωπα πάλης.

Κατά τη χτεσινή παρουσίαση των υποψηφιοτήτων ο Γ. Τσιούτρας, Γραμματέας της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, επισήμανε ότι οι Βαγγέλης Μπούτας και Χρήστος Τέγος, είναι πρώτα και πάνω απ' όλα, συνεπείς αγωνιστές, που βρέθηκαν και θα βρίσκονται δίπλα στο λαό, στήριγμα των αγώνων και των διεκδικήσεών του, υπηρετώντας το λαϊκό κίνημα και όχι τις κυβερνητικές επιλογές, το κράτος και τους επιχειρηματίες. Ταυτόχρονα, θα αντιπαλεύουν, δε θα πειθαρχούν σε αντιλαϊκούς νόμους, θα μάχονται και θα διεκδικούν λύσεις προς όφελος των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

Ο Γραμματέας της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα ν' απεγκλωβιστούν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς και από τις αυταπάτες που καλλιεργεί ο ΣΥΝ και να συμβάλουν, αποφασιστικά, στην αλλαγή των συσχετισμών δύναμης υπέρ των ριζοσπαστικών ψηφοδελτίων συνεργασίας που θα στηρίξει το ΚΚΕ. «Τα παραπάνω - τόνισε - είναι βασικοί παράγοντες, για να μπει φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική, γενικά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα είναι μια σοβαρή συμβολή στο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την προώθηση ριζικών αλλαγών στο επίπεδο της Λαϊκής Εξουσίας και την εφαρμογή της Λαϊκής Οικονομίας».

Αναφερόμενος στις θέσεις του ΚΚΕ για τις συνεργασίες υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ δεν τις κρύβει και τις συζητάει ανοιχτά με το λαό. Και τόνισε: «Ας αφήσουν, λοιπόν, τα κόλπα τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ. Γιατί, γνωρίζουν πολύ καλά ότι το ΚΚΕ - όπως το έχουμε δηλώσει επανειλημμένα, (και στην Καρδίτσα, με ομιλίες και συνεντεύξεις), - δεν έκανε και δεν πρόκειται να κάνει συνεργασίες, είτε άμεσα, είτε έμμεσα, σε κεντρικό ή τοπικό επίπεδο με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ. Απορρίπτουμε συνεργασίες με τις δυνάμεις της συναίνεσης και του συμβιβασμού».

Επιδιώκουν τον αποπροσανατολισμό

Στο πλευρό των αγροτών και των λαϊκών στρωμάτων στάθηκαν οι επικεφαλής των αγωνιστικών ψηφοδελτίων για τη Νομαρχία και το Δήμο Καρδίτσας

ICON

Στο πλευρό των αγροτών και των λαϊκών στρωμάτων στάθηκαν οι επικεφαλής των αγωνιστικών ψηφοδελτίων για τη Νομαρχία και το Δήμο Καρδίτσας
Σε ό,τι, δε, αφορά σε πρόσφατες δηλώσεις στελεχών της ΝΔ στην Καρδίτσα για στήριξη από το κυβερνών κόμμα συνδυασμών που έχουν εντελώς αντίθετες θέσεις και αρχές από την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, σημείωσε ότι αποσκοπούν στο να «βγάλουν λάδι» αυτή την αντιλαϊκή πολιτική. «Στόχος τους - είπε - είναι να λαφυραγωγήσουν τη λαϊκή ψήφο σε άλλους δήμους, στη Νομαρχία και, ειδικά, στον β΄ γύρο. Επιδιώκουν ν' αποπροσανατολίσουν τα λαϊκά στρώματα, από το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα. Να φιλοτεχνήσουν ένα φιλολαϊκό προφίλ, ώστε να εγκλωβίσουν δυνάμεις, ακριβώς επειδή γνωρίζουν ότι η πολιτική τους συσσωρεύει αγανάκτηση στο λαό».

Και κατέληξε: «Οι σχεδιασμοί αυτοί της ΝΔ, δε μας αφορούν και δεν επηρεάζουν τις θέσεις και την πολιτική μας. Το ΚΚΕ επιδιώκει συστράτευση με ανθρώπους που αντιτίθενται στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική της ΝΔ, δεν τους εκφράζει η δημαγωγική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ».

Συστράτευση

Στην παρέμβασή του, ο Β. Μπούτας αφού δήλωσε πως αισθάνεται τιμή για την υποστήριξη του ΚΚΕ στο πρόσωπό του, υπογράμμισε ότι στις τοπικές εκλογές αναμετριούνται απ' τη μια μεριά οι δυνάμεις που παλεύουν για τα λαϊκά συμφέροντα και από την άλλη οι δυνάμεις που εφαρμόζουν και στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική.

Ο Βαγγέλης Μπούτας

Motion Team

Ο Βαγγέλης Μπούτας
Απευθυνόμαστε - είπε - σε όλα τα λαϊκά στρώματα, σε όλους τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους αγρότες, τους νέους και τους συνταξιούχους, ανεξαρτήτως από το τι ψήφισαν στις βουλευτικές εκλογές και τους καλούμε να συστρατευτούν μαζί μας, για να βάλουμε φρένο στα αντιλαϊκά μέτρα. Στο διάστημα που πέρασε - σημείωσε - αποδείχτηκε ότι στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της Καρδίτσας υπήρξε πλήρης ταύτιση με την αντιλαϊκή πολιτική και όχι μόνο από την πλειοψηφία, αλλά και από τη μείζονα αντιπολίτευση που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ. Εμείς - κατέληξε - καλούμε όσους θέλουν να αντισταθούν και να αντιπαλέψουν αυτή την πολιτική να συστρατευτούν με το ψηφοδέλτιο συνεργασίας που θα συγκροτήσουμε.

«Μαζί μας όσοι αντιστέκονται»

Ο Χρήστος Τέγος υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει διεκδικητικό χαρακτήρα και όχι να αποτελεί προέκταση της κυβερνητικής πολιτικής και των επιχειρηματικών επιδιώξεων, όπως συμβαίνει σήμερα. «Ο λαός της Καρδίτσας» - τόνισε - «έχει κριτήρια να μας κρίνει, μας έκρινε και θα μας ξανακρίνει από το έργο μας, την πολιτική μας στον κοινωνικό τομέα, τις διεκδικήσεις μας για τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα της περιοχής, την ενεργό συμμετοχή μας στους λαϊκούς αγώνες, από το πρόγραμμά μας.»

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα των συνεργασιών, ο Χρ. Τέγος, αφού σημείωσε ότι η εισήγηση που παρουσίασε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ απαντά στα ερωτήματα που τέθηκαν, συμπλήρωσε ότι ποτέ δεν υπήρξε συνεργασία της ΝΔ με το ΚΚΕ στο Δήμο της Καρδίτσας και δεν πρόκειται να υπάρξει, τονίζοντας ότι στο ψηφοδέλτιο μπορούν να συμμετάσχουν όσοι αντιστέκονται και αντιμάχονται την αντιλαϊκή πολιτική και συμφωνούν με το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ