Παρασκευή 17 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Αθώα η ουσία της οικονομικής πολιτικής

Για όλα τα κακά της οικονομίας φταίει η... απογραφή

Αποδίδοντας την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής από την κυβέρνηση στα αποτελέσματα της «απογραφής», το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε για μια ακόμα φορά να μεταφέρει την αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση σε μια... κριτική για τις διαχειριστικές της ικανότητες.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο τομέας Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, η υπεύθυνη από το Πολιτικό Συμβούλιο, Β. Παπανδρέου, ανέφερε ότι η απόφαση της Eurostat για τον τρόπο καταγραφής των αμυντικών δαπανών «αποκάλυψε την πολιτική απάτη της κυβέρνησης της ΝΔ» και όπως υποστήριξε «δικαίωσε την επιλογή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ να καταγράφουν τις εξοπλιστικές δαπάνες κατά το χρόνο παράδοσης του υλικού». Η Β. Παπανδρέου, πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση επιδίδεται σε νέα ψεύδη», καθώς ισχυρίζεται ότι «οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ δεν ανέγραφαν καμία αμυντική δαπάνη στο έλλειμμα».

Ακατάσχετη δημαγωγία

Από την πλευρά του ο Γ. Φλωρίδης επιτέθηκε φραστικά στην κυβέρνηση «ξεχνώντας» ότι ακολουθεί την ίδια πολιτική σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που μοίραζαν «ψίχουλα» σε εργαζομένους και συνταξιούχους και προχωρούσαν σε προεκλογικές παροχές και υποσχέσεις για το μέλλον.

Εντείνοντας την ακατάσχετη δημαγωγία τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ισχυρίστηκαν ότι εάν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην εξουσία, «θα είχαν δοθεί υπερδιπλάσιες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις». Μάλιστα, επιχειρώντας να αναδείξουν τις «φιλολαϊκές» προθέσεις του κόμματός τους, ανέφεραν ότι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση «ευνοεί τους λίγους και πλήττει τους πολλούς», ενώ ο Α. Μακρυπίδης, εισηγητής του κοινοβουλευτικού τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε, ότι σε δύο χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ «με 14 νομοθετικές ρυθμίσεις προχώρησε σε φοροαφαίμαξη μισθωτών, συνταξιούχων και μικρομεσαίων, ενώ με 13 νομοθετικές ρυθμίσεις ελάφρυνε τους μεγαλοκεφαλαιούχους και επιβράβευσε τους φοροφυγάδες».

Βέβαια, ούτε ο ίδιος, ούτε οι υπόλοιποι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που επικαλέστηκαν το προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματός τους ανέφεραν ότι περιείχε πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το μεγάλο κεφάλαιο, για το οποίο προέβλεπαν μείωση της φορολογίας του, που θα έφτανε στο τέλος της τετραετίας το 10%!

Πήρε τα εύσημα από το ΣΕΒ

Εξάλλου χτες ο πρόεδρος του ΣΕΒ αποδεικνύοντας τους στενούς δεσμούς που έχει με το ΠΑΣΟΚ το μεγάλο κεφάλαιο, τάχτηκε υπέρ της εφαρμογής του γαλλικού μοντέλου που προβλέπει απολύσεις χωρίς αποζημίωση για τους νέους, τονίζοντας συγχρόνως ότι σ' αυτό το πλαίσιο κινείται και η πρόταση που διατύπωσε προεκλογικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, για απασχόληση των νέων χωρίς ασφαλιστικές εισφορές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ