Παρασκευή 17 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ
Αλληλομετάθεση ευθυνών και συσκότιση

Οχυρωμένη στη γραμμή άμυνας που από την αρχή χάραξε, ότι δηλαδή «το θέμα βρίσκεται στη Δικαιοσύνη», παραμένει η κυβέρνηση, επιχειρώντας να αποσείσει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τη συγκάλυψη της υπόθεσης των υποκλοπών.

Γνωρίζοντας προφανώς ότι τα «ίχνη» των δραστών έχουν σβήσει και η δικαστική έρευνα δε θα καταλήξει πουθενά, η κυβέρνηση αποφεύγει να απαντά σε οποιοδήποτε από τα δεκάδες αναπάντητα ερωτήματα, ενώ δε σχολιάζει ούτε τα οποιαδήποτε νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα. Παριστάνει τη «σφίγγα» και όταν οι ίδιες οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας την «καρφώνουν», αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι πήραν εντολές άνωθεν για συγκάλυψη της υπόθεσης. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση δεν κρύβει ότι ενοχλείται από την παράταση της δημοσιότητας σε αυτό το ζήτημα και προσπαθεί με κάθε τρόπο να μετακυλίσει τις αδιαμφισβήτητες ευθύνες της.

«Οσα στοιχεία περιήλθαν σε γνώση της κυβέρνησης παραδόθηκαν όλα στη Δικαιοσύνη και η κυβέρνηση ενημέρωσε πλήρως την κοινή γνώμη», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Αντώναρος απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το γεγονός ότι προχτές η «Vodafone» έδωσε στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής έναν κατάλογο αριθμών για 30 πρόσωπα από τους οποίους δεν είχε γίνει ταυτοποίηση το τελευταίο 12μηνο.

Σε ερώτηση σχετική με τη χτεσινή δήλωση του εκπροσώπου της «Ericsson» Μπιλ Ζήκου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ότι «η "Ericsson" έχει δώσει πάρα πολλές λίστες τηλεφώνων στον κ. Κορωνιά», τόνισε ότι «όποιος έχει στοιχεία πρέπει να τα δώσει στη Δικαιοσύνη».

Την ίδια απάντηση έδωσε και στο ερώτημα αν υπάρχουν περισσότερες λίστες παρακολουθούμενων ατόμων, με δεδομένο ότι οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας εμφανίζουν συνεχώς διάφορες «παραλλαγές» της αρχικής που παρουσίασε η κυβέρνηση, δημιουργώντας βάσιμες υπόνοιες ότι έχει γίνει μαγείρεμα στα στοιχεία. «Αν υπάρχουν άλλες λίστες, αυτό είναι αντικείμενο της δικαστικής έρευνας να το διερευνήσει και να καταλήξει στα συμπεράσματά της», ήταν η μονότονη απάντηση του εκπροσώπου. Αναπάντητη άφησε και την ερώτηση για το γεγονός ότι δεν είχε ανακοινωθεί αρχικά το όνομα του διοικητή της ΕΥΠ που προέκυψε χτες από «ταυτοποίηση» που έκαναν... οι εφημερίδες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε πως «με κανέναν τρόπο» δε συνδέεται το θέμα των υποκλοπών με τη μη αγορά των επιπλέον 10 «F-16».

Στο μεταξύ, απέφυγε να τοποθετηθεί ευθέως ο υπουργός Ανάπτυξης Δημ. Σιούφας ότι συζήτησε το θέμα των υποκλοπών με τον πρόεδρο της «Ericsson Hellas» Μπιλ Ζήκου και τον πρεσβευτή της Σουηδίας στην Αθήνα Μάρτεν Γκρούντιτς, σε συνάντηση που είχαν στις 7 Φλεβάρη, όπως αποκάλυψε χτες το «Ποντίκι».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συνάντηση έγινε σε μια κρίσιμη ημερομηνία, αφού η «Vodafone» έχει αντιληφθεί ότι κάτι συμβαίνει με το λογισμικό της στις 25 Γενάρη και η «Ericsson» ήταν αυτή που ανακάλυψε το παράνομο λογισμικό και ειδοποίησε τη «Vodafone». Επίσημα η «Vodafone» ενημέρωσε την κυβέρνηση στις 10 Μάρτη. Ερωτηθείς για το δημοσίευμα ο κ. Σιούφας απάντησε: «Εχουμε να μιλήσουμε για σοβαρότερα θέματα, μπορείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα του υπουργείου, για να δείτε τι έγινε τότε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητάει νέα στοιχεία για το σκάνδαλο των υποκλοπών (2006-07-06 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2006-04-08 00:00:00.0)
Εν αγνοία μας η εγκατάσταση του λογισμικού (2006-03-16 00:00:00.0)
Τα ίδια θα έκανα και σήμερα... (2006-03-11 00:00:00.0)
«Δείχνει» προς το εξωτερικό (2006-03-10 00:00:00.0)
Διαψεύδει «δηλώσεις Κορωνιά» η «Vodafone» (2006-02-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ