Τετάρτη 11 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ»
Χωρίς απαντήσεις από τον υπουργό

Θα κάνουν εξάωρη στάση εργασίας στις 25.4.2001

Χωρίς καμιά απάντηση έφυγαν από το γραφείο του υπουργού Υγείας Αλ. Παπαδόπουλου τα μέλη της Διοίκησης του σωματείου και της Επιτροπής Αγώνα του «Ευαγγελισμού» την περασμένη Δευτέρα.

Ολα τα μισθολογικά και οικονομικά θέματα ο υπουργός τα παρέπεμψε στις συλλογικές συμβάσεις, ενώ για τις προσλήψεις είπε ότι έχουν προκηρυχτεί 200 θέσεις, οι οποίες βέβαια δεν καλύπτουν ούτε το ένα πέμπτο των αναγκών. Επίσης πρόσθεσε ότι θα ζητήσει την προέγκριση προσλήψεων του 2002 για να γίνουν το... 2001.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να μη γίνουν ανώνυμες εταιρίες και παρέθεσαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τα ιδιωτικά συνεργεία -πέρα από την ομηρία των εργαζομένων σ' αυτά - κοστίζουν περισσότερο, ενώ έχουν χειρότερα αποτελέσματα. Ο υπουργός τα αντιπαρήλθε με την άποψη ότι είναι θέση της κυβέρνησης και να μην το βλέπουν ιδεολογικά...

Οσον αφορά το αίτημα για το χαρακτηρισμό των νοσοκομείων ως ανθυγιεινών χώρων, ο Αλ. Παπαδόπουλος παρέπεμψε στη συνολική αντιμετώπιση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων στο πλαίσιο της συνολικής πολιτικής για το Ασφαλιστικό.

Την αντιμετώπιση των ράντζων ο Αλ. Παπαδόπουλος την παρέπεμψε στην ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων, ενώ ανέφερε ότι θα πάρει κάποια μέτρα για το ΝΙΜΤΣ, που θα ανακουφίσουν τον «Ευαγγελισμό», χωρίς ωστόσο να τα συγκεκριμενοποιήσει.

Στο θέμα απόκτησης μαγνητικού και δεύτερου αξονικού τομογράφου από τον «Ευαγγελισμό» ο υπουργός Υγείας είπε ότι έχουν ενταχθεί στο Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. (Είχαν όμως ενταχθεί και στο Β' ΚΠΣ απ' το 1997, αλλά ακόμα δεν αγοράστηκαν).

Ηδη οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού» έχουν αποφασίσει 6ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 25 του Απρίλη 2001, με διεκδικητικό πλαίσιο αυτό που διαμορφώθηκε και από την κοινή σύσκεψη 18 σωματείων νοσοκομείων και ιδρυμάτων πρόνοιας στις 3-4-2001 στο νοσοκομείο:

  • Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και ιδρύματα πρόνοιας για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών.
  • Αυξήσεις στο βασικό μισθό, ώστε να καλύπτει τις βιοτικές ανάγκες των εργαζομένων, αλλά και την απώλεια εισοδήματος των τελευταίων χρόνων.
  • Καθολική Κοινωνική Ασφάλιση.
  • Το χαρακτηρισμό των νοσοκομείων και ιδρυμάτων πρόνοιας ως ανθυγιεινών χώρων εργασίας.
  • ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις και στην εμπορευματοποίηση που προωθούνται στην Υγεία - Πρόνοια με το νόμο 2889/2001, αλλά και με τον τελευταίο νόμο για τις προμήθειες των νοσοκομείων.
  • Δημόσια δωρεάν ισότιμη υγεία - πρόνοια για όλο το λαό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ