Τετάρτη 11 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Στάχτη στα μάτια το «δίκτυο φτώχειας»

Στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού επιχειρεί να ρίξει η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας τα μέτρα για δήθεν προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών τάξεων, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ).

Η ίδια κυβέρνηση, επισημαίνει το ΕΚΛ, που εφαρμόζει δραστικά μέτρα μείωσης του βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και καταργεί εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, επιτρέποντας την ασυδοσία του κεφαλαίου, προσπαθεί τώρα, εξαγγέλλοντας ψίχουλα ελεημοσύνης, να δείξει ότι διαθέτει τάχα φιλολαϊκό πρόσωπο. Τόσο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, συνεχίζει το ΕΚΛ, είναι υπεύθυνες για το ότι 2.500.000 Ελληνες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, 700.000 είναι άνεργοι και 2.000.000 ανασφάλιστοι.

Γι' αυτό, τονίζει το ΕΚΛ, η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον των εργαζομένων δε βρίσκεται στις υποσχέσεις της κυβέρνησης και της ΕΕ, αλλά στον ενωμένο ταξικό τους αγώνα, με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής απάνθρωπης πολιτικής και την εφαρμογή μιας φιλολαϊκής, αντιμονοπωλιακής πολιτικής, όπου θα βρουν δικαίωση τα οράματα και οι προσδοκίες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ