Τετάρτη 11 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
Επαναχορήγηση φαρμάκων με πίστωση

Φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων χορηγούν από χθες οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, μετά τις έγγραφες δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι θα ρυθμιστούν με Προεδρικά Διατάγματα ο τρόπος πληρωμής των φαρμακοποιών από τα ασφαλιστικά ταμεία και τα προβλήματα που προέκυψαν από την εφαρμογή του ΠΔ 67/2000 και αφορούσαν απορρίψεις συνταγών κατά παράβαση της φαρμακευτικής και ιατρικής δεοντολογίας.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) που συνεδρίασε τη Δευτέρα 9-4-2001 αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών που ξεκίνησαν την 1η Απρίλη και αφορούσαν την αναστολή χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει για τους ασφαλισμένους των ταμείων ΤΕΒΕ, ΟΓΑ, ΗΣΑΠ, ΤΣΜΕΔΕ, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Πανεπιστημιακή Λέσχη και Πάντειο Πανεπιστήμιο. Οι φαρμακοποιοί αντιδρούσαν στην «ενεργοποίηση» ΠΔ του 1975, βάσει του οποίου η πληρωμή των εκτελεσμένων συνταγών από τα Ταμεία θα καθυστερούσε μέχρι και δύο χρόνια. Επίσης, στην εφαρμογή του ΠΔ 67/2000 που θέτει απαράδεκτους περιορισμούς στην εκτέλεση συνταγών, με συνέπεια οι ασφαλισμένοι των Ταμείων να στερούνται απαραίτητα φάρμακα.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ, οι συναρμόδιοι συνέταξαν σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που ρυθμίζει θεσμικά το πρόβλημα των πληρωμών των φαρμακοποιών από τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Οι υφυπουργοί αποδέχτηκαν και το αίτημα του ΠΦΣ για διεξαγωγή διαλόγου, με σκοπό «τη σύνταξη ερμηνευτικής εγκυκλίου του ΠΔ 67/2000 που θα αποσαφηνίζει όλες τις ασάφειες και θα εμποδίζει όλες τις αυθαιρεσίες των ελεγκτών, αλλά και συνταγογράφων ιατρών και θα αποκαθιστά την αξιοπρέπεια, το κύρος και την αξιοπιστία των φαρμακοποιών, απαλλάσσοντάς τους από γραφειοκρατικές διατυπώσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ