Τετάρτη 11 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Νέες κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Αγωνιστικά και αποφασιστικά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στη Διώρυγα της Κορίνθου, ενάντια στο ξεπούλημά της από την κυβέρνηση στην πολυεθνική εταιρία «SEA CONTEINERS». Σήμερα, στις 12.30 το μεσημέρι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην παλιά γέφυρα του Ισθμού ενώ από τη Δευτέρα, πραγματοποιούν τετράωρες στάσεις εργασίας (10 με 2 το μεσημέρι και 6 με 10 το βράδυ). Παράλληλα, αποκλείουν τις δύο γέφυρες των Ισθμίων και της Ποσειδωνίας (Λουτράκι).

Να υπενθυμίσουμε, ότι πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση υπέγραψε «σύμβαση παραχώρησης» της Διώρυγας Κορίνθου αποικιοκρατικού χαρακτήρα για 30 χρόνια με την εταιρία «SEA CONTEINERS», η οποία θα καταβάλει σαν «ενοίκιο» το 10% των μεικτών κερδών της, με ελάχιστο εγγυημένο τίμημα για τον πρώτο χρόνο 153 εκατ. δραχμές, το οποίο θα φτάσει τα 844 εκατ. δραχμές το 30ό έτος. Την ίδια στιγμή η πολυεθνική θα μπορεί να απολύσει και να επαναπροσλάβει τους 90 από τους περίπου 160 εργαζόμενους με δικούς της εργασιακούς όρους.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες των εργαζομένων η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ποινικοποιήσει για μια ακόμα φορά τον αγώνα τους καθώς ετοιμάζει να οδηγήσει και πάλι στα δικαστήρια τις διοικήσεις των σωματείων με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Το γεγονός καταγγέλλει και η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ και καλεί το νομάρχη, δημάρχους, τα Εργατικά Κέντρα, τους μαζικούς φορείς του νομού να πράξουν το ίδιο.

Σε άμεση κινητοποίηση της εργατικής τάξης του νομού και του κορινθιακού λαού, προκειμένου να μην εφαρμοστεί το αποικιοκρατικού τύπου παραχωρητήριο, καλεί σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ. Στην ανακοίνωση, καταγγέλλει ακόμα ως παραπλανητική για το εργατικό κίνημα την πρόταση για παραχώρηση της Διώρυγας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς όπως σημειώνει «βάζει από την πίσω πόρτα την ιδιωτικοποίηση και αποτελεί προσπάθεια αποκόμισης εκλογικής πελατείας».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων - Συνδικαλιστών Κορινθίας επισημαίνει: «Μοναδικός δρόμος ανατροπής της ιδιωτικοποίησης και της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης είναι η συσπείρωση με τις ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, η αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων, ενάντια στους πυροσβέστες των λαϊκών κινητοποιήσεων της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ