Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Νέα χειρουργεία με μόνιμες ελλείψεις προσωπικού

«Λιτότητα και Υγεία δε συμβιβάζονται», «Να κλείσουν τώρα τα ιδιωτικά ιατρεία», «Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού» και «Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό» ήταν τα συνθήματα που είχαν αναρτήσει οι εργαζόμενοι στους τοίχους του «Αγία Σοφία», όπου χτες εγκαινιάστηκαν τα χειρουργεία, των οποίων η ανακαίνιση άρχισε πριν δυο χρόνια, με αποτέλεσμα οι λίστες αναμονής να μην έχουν τέλος.

Απ' τη Δευτέρα, τα χειρουργεία θα λειτουργούν κανονικά, όπως είπε ο Διοικητής του νοσοκομείου Αντ. Λαναράς. Ωστόσο, όμως, ένα απ' τα εφτά ανακαινισμένα τραπέζια δε θα λειτουργήσει λόγω έλλειψης προσωπικού και αναισθησιολόγων. Ο υφυπουργός Υγείας, Αθ. Γιαννόπουλος, παραδέχτηκε ότι λιτότητα και Υγεία δε συμβιβάζονται, αλλά δεν υποσχέθηκε τίποτε το συγκεκριμένο για τις προσλήψεις του προσωπικού, εκτός από γενικές υποσχέσεις περί προσπαθειών, στα πλαίσια της τετραετούς θητείας της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον Αντ. Λαναρά, αυτή τη στιγμή είναι κενές 150 θέσεις και η λειτουργία όλων των χειρουργικών κρεβατιών εξαρτάται πρωτίστως απ' την πρόσληψη δύο αναισθησιολόγων. «Αυτή τη στιγμή, χρειάζονται άμεσα τουλάχιστον 40 νοσηλευτές, για να λειτουργήσουν οι ειδικές μονάδες του νοσοκομείου και 20 ακόμα για να ανασάνει το υπόλοιπο προσωπικό», υπογράμμισε η Διευθύνουσα της Νοσηλευτικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Λ. Βασιλάκου.

Η διετής αναστολή λειτουργίας των χειρουργείων περιόρισε σχεδόν στις επείγουσες επεμβάσεις τη δραστηριότητα του νοσοκομείου, που έκανε τουλάχιστον 5.000 επεμβάσεις το χρόνο. Πέρα απ' τη μακροχρόνια επισκευή και όταν παραδόθηκαν τα χειρουργεία δεν ήταν χωρίς παραλείψεις και ατέλειες, όπως είπε και ο Αθ. Γιαννόπουλος, γεγονός που έφερε ακόμα πιο πίσω την επαναλειτουργία τους, καθώς οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου ήθελαν να είναι σίγουροι για την ασφαλή λειτουργία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ