Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΛΒΟ
«Εθελούσιες» απολύσεις

Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις πως η τεχνητή κρίση που εκδηλώθηκε στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) είχε στόχο τη μείωση του προσωπικού και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Προχθές και επίσημα η ΕΛΒΟ ΑΒΕ ανακοίνωσε την έναρξη προγράμματος εθελούσιας εξόδου για τους εργαζόμενους, το οποίο θα διαρκέσει από 22 Φλεβάρη μέχρι και 15 Μάρτη. Μάλιστα, απειλεί και με απολύσεις, προσπαθώντας να εκβιάσει τους εργαζόμενους να δηλώσουν εθελούσια αποχώρηση. Και χθες έγινε γνωστό πως σχεδιάζει να βάλει σε εφαρμογή 3ήμερη εκ περιτροπής εβδομαδιαία εργασία.

Με βάση τις προθέσεις της εταιρίας, που είχαν γίνει γνωστές το προηγούμενο διάστημα, επιδιώκεται η μείωση του προσωπικού κατά 300 με 350 άτομα. Το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους από 20 έως 65 χρόνων.

«Ο ιδιώτης "επενδυτής", που φύτεψε το ΠΑΣΟΚ στην ΕΛΒΟ, συνεχίζει απρόσκοπτα το παιχνίδι του σε βάρος των εργαζομένων και επί ΝΔ», σημειώνει στην ανακοίνωση που μοιράζει πλατιά στους 900 εργαζόμενους η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) ΕΛΒΟ. Παράλληλα, παλεύει για τη συγκρότηση επιτροπής αγώνα και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά σ' αυτήν την προσπάθεια. Να δράσουν ενωτικά - ταξικά - αγωνιστικά, ενάντια στις «εθελούσιες» απολύσεις και τα άλλα αντεργατικά σχέδια της εταιρίας, κόντρα στο κεφάλαιο, στους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς εκφραστές του. Επίσης καταγγέλλει τις ευθύνες ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, που στήριξαν την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης. Ζητά την άμεση κήρυξη στάσεων εργασίας και πραγματοποίηση ανοιχτής συνεδρίασης του ΔΣ του Σωματείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ