Σάββατο 18 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ
Ελπίδα για τη Θεσσαλονίκη η δυναμική της Κίνησης Αγ. Σαχίνη

Δήλωση-απάντηση σε δημοσιεύματα της εφημερίδας «Μακεδονία»

Ο Γιάννης Μπουτάρης με τον Αγάπιο Σαχίνη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της «ΘεσσαλοΝΙΚΗ-Τώρα»

Eurokinissi

Ο Γιάννης Μπουτάρης με τον Αγάπιο Σαχίνη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της «ΘεσσαλοΝΙΚΗ-Τώρα»
«Η δυναμική που ήδη συγκεντρώνει η Κίνηση του Αγάπιου Σαχίνη, στην οποία έχω δηλώσει ότι είμαι ενταγμένος, είναι το πιο καλό δείγμα της ελπίδας που δημιουργείται για το Δήμο Θεσσαλονίκης», σημειώνει ο Γιάννης Μπουτάρης, απαντώντας έτσι στα δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν να έχει απευθύνει έκκληση για συνεργασία με τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, Σπύρο Βούγια.

Η εφημερίδα «Μακεδονία» με δημοσιεύματά της τόσο την Πέμπτη όσο και χτες επιμένει στο σενάριο της «έκκλησης» του Γιάννη Μπουτάρη προς τον Αγάπιο Σαχίνη, υποψήφιο της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», όσο και προς τον Τάσο Κουράκη (που υποστηρίζει ο ΣΥΝ), για συνεργασία με τον Σπύρο Βούγια προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της αλλαγής της διοίκησης στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Στην ανύπαρκτη αυτή έκκληση έσπευσε μάλιστα να απαντήσει θετικά ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, αποκαλύπτοντας έτσι και το στόχο που φαίνεται πως είχε ευθύς εξαρχής το δημοσίευμα.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, με χτεσινή του δήλωση, απαντά στο κείμενο που δημοσιεύτηκε με τίτλο «Εκκληση Μπουτάρη σε Σαχίνη και Κουράκη. Είτε θα συνεργαστούν με Σπύρο Βούγια, είτε θα κάνει "περίπατο" ο Β. Παπαγεωργόπουλος». Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Το άρθρο προέκυψε από φιλική συζήτηση που έγινε με τον φίλο Χρ. Μάτη και δεν ήταν συνέντευξη. Η λέξη "περίπατος" προφανώς αναφέρεται στις δημοσκοπήσεις που φέρουν την παράταξη Παπαγεωργόπουλου ως φαβορί. Δεν έκανα έκκληση σε κανέναν να συνταχθεί με τον Σπύρο Βούγια, εξάλλου δεν είναι του χαρακτήρα μου να κάνω εκκλήσεις σε ανθρώπους που θεωρώ φίλους. Είχα και έχω την άποψη, ως ενεργός πολίτης, έχοντας το δικαίωμα γι' αυτό, ότι ο μόνος τρόπος για να πεισθούν οι αναποφάσιστοι κυρίως ψηφοφόροι να καταψηφίσουν τη σημερινή δημοτική αρχή, είναι να κουβεντιάσουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι μεταξύ τους, παραμερίζοντας, αλλά φυσικά όχι ακυρώνοντας, την ιδεολογική τους τοποθέτηση. Εξάλλου αυτήν ακριβώς τη θέση έχει εκφράσει ο Αγάπιος Σαχίνης εξαρχής και δε βρήκε ιδιαίτερη ανταπόκριση από τις παρατάξεις.

Πιστεύω ότι μια τέτοια συζήτηση των υποψηφίων εφ' όλης της ύλης και χωρίς δεσμεύσεις θα βοηθούσε σημαντικά ν' αντιμετωπιστεί μια δημοτική αρχή που εδώ και πολλά χρόνια το μόνο που κάνει είναι να αντιπολιτεύεται την εκάστοτε κυβέρνηση. Η δουλιά της δημοτικής αρχής δεν είναι φυσικά η αντιπολίτευση στην οποιαδήποτε κυβέρνηση, γιατί μ' αυτή την τακτική αποπροσανατολίζεται και παραπλανιέται ο δημότης και νοθεύεται η έννοια της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η σαφής και καθαρή προσωπική μου θέση είναι ότι οι προοδευτικοί άνθρωποι αυτής της πόλης πρέπει να υποστηρίζουν αυτούς που μπορούν να κουβεντιάζουν χωρίς δεσμεύσεις κομματικές, με μοναδικό στόχο να δώσουν από τον πρώτο κιόλας γύρο την ελπίδα για μια νέα Θεσσαλονίκη. Οι δημότες έχουμε ανάγκη από ελπίδα προκειμένου να ξεφύγουμε από τον λαϊκισμό και το τέλμα που προσφέρει η σημερινή παράταξη.

Η δυναμική που ήδη συγκεντρώνει η Κίνηση του Αγάπιου Σαχίνη, στην οποία έχω δηλώσει ότι είμαι ενταγμένος, είναι το πιο καλό δείγμα αυτής της ελπίδας που δημιουργείται.

Επαναλαμβάνω ότι εκτιμώ τον Αγάπιο Σαχίνη όχι μόνο για τη συνεπή ιδεολογική του τοποθέτηση, τη συνεπή πορεία του τα τελευταία οκτώ χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά γιατί πιστεύω ότι το ήθος του και ο χαρακτήρας του ανταποκρίνεται στις προσδοκίες πολύ περισσότερων Θεσσαλονικέων από αυτούς που ψήφισαν μόνο για την ιδεολογική τους τοποθέτηση. Επιτέλους πρέπει να πάψουμε να έχουμε ψεύτικα διλήμματα και εμπόδια στις επιλογές μας. Πιστεύω ότι η άποψη του "βενιζελικοί-βασιλικοί" πέρασε ανεπιστρεπτί».

Και καταλήγει σημειώνοντας: «Θεωρώ ότι η Θεσσαλονίκη που αγαπάμε αξίζει καλύτερη μοίρα από το να τη διοικεί μια παράταξη που έχει τη νοοτροπία "δεν υπογράφω για την EXPO αν δε μου κάνετε μετρό"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ