Σάββατο 18 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Χαφιεδισμός με εντολή Σημίτη!

Η χτεσινή παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή δεν μπορεί να αφήνει απαθή κανέναν. Οχι μόνον ομολόγησε ο Κ. Σημίτης πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει στήσει έναν ολόκληρο μηχανισμό παρακολούθησης - μέσω χαφιέδων της Ασφάλειας, που τελούν σε «διατεταγμένη υπηρεσία» - των λαϊκών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων, αλλά έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι αυτή η όξυνση του αυταρχισμού και της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς συνιστά απόδειξη της δημοκρατικότητας της κυβέρνησής του! Αυτή η πρωθυπουργική στάση, που ισοδυναμεί με πολιτική νομιμοποίηση του χαφιεδισμού και με παροχή πλήρους πολιτικής κάλυψης της δράσης των κάθε λογής προβοκατόρων, που παρεισφρύουν με πολιτικά στις συγκεντρώσεις των εργαζομένων, είναι πασίδηλο ότι δηλώνει την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ για κλιμάκωση των αντιδραστικών προκλήσεων κατά του λαού και των δικαιωμάτων του.

Ο κ. Σημίτης χτες δεν ήταν ειλικρινής. Ηταν απλώς κυνικός. Σε αντίθεση με τους υφισταμένους του, που σε αντίστοιχες περιπτώσεις ισχυρίζονταν ότι οι εντεταλμένοι ασφαλίτες βρέθηκαν στις συγκεντρώσεις είτε «τυχαία», είτε «κατά λάθος», είτε γιατί «κάπου αλλού πήγαιναν και χάθηκαν»... εκείνος υπήρξε απροσχημάτιστα κυνικός: Οχι, οι ασφαλίτες είναι εκεί γιατί εμείς τους στέλνουμε (!) δήλωσε με θράσος ο «κεντροαριστερός» Σημίτης.

Η στάση αυτή του πρωθυπουργού προϊδεάζει για τα χειρότερα. Αλλωστε, η όξυνση των προβλημάτων που προκαλεί η κυβερνητική πολιτική, η ενίσχυση της λαϊκής δυσαρέσκειας και συνακόλουθα η όξυνση της ταξικής πάλης είναι προφανές ότι θα «αντιμετωπιστεί» από την κυβέρνηση με την ακόμα μεγαλύτερη ένταση του αυταρχισμού, αφού ακριβώς είναι η αντιλαϊκή πολιτική που πηγαίνει χέρι - χέρι με την αυταρχικοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Αλλωστε, το γενικότερο κλίμα που καλλιεργεί η υποταγή της κυβερνητικής πρακτικής στη λογική των «τρομονόμων» και της λεγόμενης «αντιτρομοκρατικής εκστρατείας» αποτελεί ένα πολύ επικίνδυνο θερμοκήπιο παραγωγής καταστολής για τα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες. Και όλα αυτά, σε μια περίοδο που η ισπανική προεδρία της ΕΕ προωθεί σχέδια - με τα οποία η κυβέρνηση δήλωσε χτες τη συμφωνία της - για τη σύσταση μιας «ΚΥΠ» σε πανευρωπαϊκό επίπεδο!

Ομως, η χτεσινή παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή επιβεβαίωσε κάτι ακόμα: Οτι ο αυταρχισμός δεν μπορεί παρά να είναι ευθέως ανάλογος με την έξαρση του αντικομμουνισμού. Και ο αντικομμουνισμός που επέδειξε ο κ. Σημίτης υπήρξε ακατέργαστος και πρωτόγονος. Αλλωστε, η γκαιμπελική του προσπάθεια να συνδέσει (!) το ΚΚΕ με τα φαινόμενα της ανόδου της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς, ειδικά σε μια στιγμή που οι «επικοινωνιολόγοι» του Μαξίμου φαίνεται να ποντάρουν πολλά στον ...Λεπέν (!) και μέσω των «φίλων» τους κάνουν τα πάντα για να ενισχύσουν τέτοιες φασιστικές φωνές στην Ελλάδα, είναι μια συμπεριφορά, που, όχι μόνον προβληματίζει, αλλά και ισοδυναμεί με «ένδειξη» για το τι μπορεί να μεθοδεύουν οι νεοφιλελευθερίσκοι του ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθεια να διατηρήσουν την κυβερνητική «κουτάλα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ