Σάββατο 18 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Η κυβέρνηση οργανωτής του χαφιέδικου μηχανισμού

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, καλεί τα συνδικάτα να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική της βίας, της τρομοκρατίας και του χαφιεδισμού και σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Η απάντηση του πρωθυπουργού στη Βουλή για το θέμα της παρακολούθησης των εργατικών λαϊκών εκδηλώσεων από τους αστυνομικούς, κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση είναι οργανωτής και καθοδηγητής ενός άγριου, χαφιέδικου μηχανισμού παρακολούθησης, καταστολής και τρομοκράτησης των αγώνων των εργαζομένων και του λαού.

Αποδείχνεται για μια ακόμα φορά ότι οι πολιτικοί υπάλληλοι του κεφαλαίου, προκειμένου να περάσουν τις αντεργατικές αντιλαϊκές τους πολιτικές, είναι αδίστακτοι και δεν έχουν άλλο δρόμο από την όξυνση της τρομοκρατίας και του αυταρχισμού.

Οι διακηρύξεις του ΠΑΣΟΚ περί δημοκρατίας και ελευθερίας είναι για το θεαθήναι, γιατί στην πράξη η βία, η τρομοκρατία, η καταστολή και ο χαφιεδισμός ενισχύονται και αποτελούν βασικά εργαλεία στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής.

Είναι υποκρισία το ΠΑΣΟΚ να επικαλείται την Ακροδεξιά, γιατί στην πράξη την έχει ξεπεράσει.

Ο ισχυρισμός του πρωθυπουργού ότι οι διαδηλωτές έκλεψαν τα χρήματα του εντεταλμένου από την κυβέρνηση αστυνομικού για την παρακολούθηση της πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης είναι γελοίος!

Η κυβέρνηση, μέσα από τη βία και την καταστολή, έχει στόχο το χτύπημα κάθε αγωνιστικής φωνής που αντιστέκεται στην αντεργατική πολιτική της. Είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη στο λαό και τους εργαζόμενους.

Το ταξικό κίνημα και οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη και την εμπειρία να τσακίσουν τους χαφιέδικους τρομοκρατικούς μηχανισμούς. Η ιστορία των αγώνων της εργατικής τάξης το έχει αποδείξει!

Το ΠΑΜΕ καλεί τα Συνδικάτα, τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την πολιτική της βίας, της τρομοκρατίας και του αυταρχισμού.

Να δώσουν με αποφασιστικότητα τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 29 Μάη. Να κλιμακώσουν τους αγώνες και να δυναμώσουν το μέτωπο για την απόκρουση και ανατροπή της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και των υποστηρικτών της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ