Τρίτη 15 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Επανεξελέγη πρόεδρος ο Ν. Ανδρουλάκης

Ο Ν. Ανδρουλάκης επικράτησε έναντι του Χ. Δούκα στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ παίρνοντας το 60% των ψηφισάντων, κατά πολύ μειωμένων σε σχέση με τον πρώτο γύρο.

Τα αποτελέσματα συνοδεύτηκαν από συζητήσεις για το πώς το ΠΑΣΟΚ θα ενισχυθεί τόσο ώστε να αποτελέσει τον «έτερο πόλο διακυβέρνησης», με δεδομένη και την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν αποκλείεται σύντομα να το φέρει στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μια συζήτηση που αντανακλά την υπαρκτή αγωνία της άρχουσας τάξης για αποκατάσταση της ισορροπίας στο αστικό πολιτικό σύστημα με ένα δίπολο ικανό να χειραγωγεί και να εγκλωβίζει λαϊκές δυνάμεις, σε μια περίοδο μάλιστα όπου σύννεφα κρίσεων σωρεύονται απειλητικά στον ορίζοντα.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκαν και σχετικές δηλώσεις του Χ. Δούκα, της Α. Διαμαντοπούλου και του Π. Γερουλάνου, όπου ουσιαστικά δήλωσαν «παρών» σε μια προσπάθεια «ανανέωσης» (;) του κόμματος που έχει ψηφίσει τρία μνημόνια, έχει τσακίσει τα δικαιώματα λαού και νεολαίας, στηρίζει το ιμπεριαλιστικό μακελειό και όλα τα θανάσιμα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Αλλωστε, αυτό επιβεβαιώθηκε και από την παράθεση των θέσεων των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ όλο το προηγούμενο διάστημα, που ουσιαστικά ήταν η υπεράσπιση της αντιδραστικής κυρίαρχης πολιτικής, που αυτήν τη στιγμή στη χώρα υλοποιεί η ΝΔ. Γι' αυτό άλλωστε ψηφίζουν από κοινού τη συντριπτική πλειοψηφία των νομοσχεδίων της κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ