Τρίτη 15 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζει τις επισκέψεις η Αλέιδα Γκεβάρα

Σήμερα σε Χαϊδάρι, αύριο στην Πάτρα

Η κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα Γκεβάρα Μαρτς, επισκέπτεται τη χώρα μας αυτή τη βδομάδα.

Σήμερα Τρίτη 15 Οκτώβρη επισκέπτεται το Χαϊδάρι. Θα συναντηθεί με τον δήμαρχο, Μιχάλη Σελέκο, και το Δημοτικό Συμβούλιο. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο ιστορικό μνημείο «Μπλοκ 15» στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου.

Αύριο, Τετάρτη 16 Οκτώβρη θα επισκεφθεί την Πάτρα. Στην παρουσία της στην πόλη θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη στο δημαρχείο (10 π.μ.), ενώ αμέσως μετά θα παραχωρήσουν μαζί συνέντευξη Τύπου. Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, θα επισκεφθεί το μνημείο του Νίκου Μπελογιάννη στην Πλατεία Παντοκράτορα, όπου θα καταθέσει λουλούδια, ενώ θα ξεναγηθεί και σε ιστορικούς χώρους της πόλης.

Την Πέμπτη 17 Οκτώβρη θα συναντηθεί με την Ομάδα Φιλίας Ελλάδας - Κούβας της Βουλής των Ελλήνων και θα επισκεφθεί το Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης» (ΕΚΧΦ) στο Χαλάνδρι, καθώς και την εικαστική έκθεση «Ανθρωπόμορφες Ρωγμές» των Τ. Βαρελά, Δ. Δήμου και Γ. Κλεφτογιάννη.

Επίσης, το Σάββατο 19 Οκτώβρη το απόγευμα θα παρευρεθεί σε εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στη Λαμία και την Κυριακή 20 Οκτώβρη θα επισκεφθεί το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στην Καισαριανή και το Σκοπευτήριο, σημείο εκτέλεσης των 200 ηρωικών κομμουνιστών από τους Γερμανούς κατακτητές την 1η Μαΐου 1944.

Η Αλ. Γκεβάρα, ακόμα, θα επισκεφθεί και άλλες πόλεις και μουσεία της χώρας μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ