Τρίτη 15 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Κάτω τα χέρια από την κατοικία της οικογένειας με ΑμεΑ!

Μαζική κινητοποίηση ενάντια στην έξωση που επιχειρείται

«Κάτω τα χέρια» από το σπίτι λαϊκής οικογένειας με βαριά ανάπηρο παιδί στη Νεάπολη Χαλκίδας διατράνωσαν συνδικάτα και σύλλογοι της Εύβοιας, μαζί με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, κατά τη μαζική τους κινητοποίηση στο δημαρχείο Χαλκίδας, το πρωί του Σαββάτου 12 Οκτώβρη.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Εύβοιας. Παρευρέθηκαν επίσης αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, εκπρόσωποι συνδικάτων και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ από τη Χαλκίδα.

Εργαζόμενοι, νέοι, ΑμεΑ, άνθρωποι κάθε ηλικίας έστειλαν αποφασιστικό μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουν στα «κοράκια» των τραπεζών να πετάξουν στον δρόμο την οικογένεια του συνταξιούχου με το βαριά ανάπηρο παιδί, στη φτωχογειτονιά της Νεάπολης Χαλκίδας, για χρέος μόλις 10 χιλιάδων ευρώ. Κατήγγειλαν το γεγονός ότι παρά τις δικαστικές προσφυγές και εκκρεμότητες που υπάρχουν ακόμη, του επιδόθηκε ήδη η ειδοποίηση της έξωσης που την καλεί να εγκαταλείψει το σπίτι μέσα σε έναν μήνα.

Συνθήματα όπως «ούτε στη Χαλκίδα, ούτε πουθενά μπλόκο στα κοράκια σε κάθε γειτονιά» και «τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κανένας μόνος παντού ξεσηκωμός» ακούστηκαν δυνατά κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης και της πορείας που ακολούθησε, με τους συγκεντρωμένους να στέλνουν δυναμικό μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουν να ξεσπιτωθεί η οικογένεια.

Ανέδειξαν παράλληλα την πρόσφατη απόλυση από από τον επιχειρηματικό όμιλο «ELVALXALKOR» (Οινόφυτα) εργάτη μετά από διάγνωσή του με βαριά νόσο, ενώ η εργοδοσία θα μπορούσε να τον μετακινήσει σε πόστο που να μην επιβαρύνει την υγεία του. Επίσης, περιπτώσεις οικογενειών ΑμεΑ που τους κόβουν το ρεύμα, καθώς επίσης και την τραγική κατάσταση των σχολείων Ειδικής Αγωγής στη Χαλκίδα.

Χαιρετίζοντας την κινητοποίηση ο Αντώνης Κούκουρας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, επισήμανε ότι η συμμετοχή των εργαζομένων και των εργατικών σωματείων δεν έχει απλώς τον χαρακτήρα της συμπαράστασης, αλλά της δυναμικής παρέμβασης και δράσης απέναντι στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια, τσακίζοντας τους εργαζόμενους και χτυπώντας με ακόμα μεγαλύτερη οξύτητα τις οικογένειες Ατόμων με Αναπηρία.

«Είμαστε εδώ για κάθε οικογένεια από τις χιλιάδες της περιοχής μας που αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα. Και, απευθυνόμενοι σε όλους αυτούς, τους καλούμε να σπάσουν τη σιωπή τους. Να μην ντρέπονται για το πρόβλημά τους. Γιατί δεν είναι δική τους ευθύνη», τόνισε ο Αντώνης Κούκουρας και κάλεσε να δυναμώσει ο αγώνας για να μην πεταχτεί στον δρόμο η οικογένεια του Γιάννη, αλλά και για κάθε λαϊκό πρόβλημα.

Στη βαρβαρότητα που βιώνουν τα ΑμεΑ και οι οικογένειές τους από την πολιτική τόσο της σημερινής όσο και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, στάθηκε στον χαιρετισμό του ο Χάρης Χουρδάκης, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, επισημαίνοντας ότι ενώ φτωχές οικογένειες με ΑμεΑ πετιούνται στον δρόμο για να εξασφαλίσουν το μέγιστο κέρδος οι τράπεζες, την ίδια στιγμή δίνονται δισεκατομμύρια για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και στέλνουν τα παιδιά του λαού να θυσιαστούν στις πολεμικές συγκρούσεις για τα συμφέροντα των λίγων.

Στην απαράδεκτη κατάσταση των κτιρίων που στεγάζονται τα σχολεία Ειδικής Αγωγής στη Χαλκίδα στάθηκαν στους χαιρετισμούς τους η Μαρία Μπασούκου, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΕΝΕΕΓΥΛ Χαλκίδας, και η Μαρία Στούπα, από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικού ΔΣ Χαλκίδας, επισημαίνοντας παράλληλα τη συνολικότερη εγκατάλειψη και υποβάθμιση της ζωής και των αναγκών τους που βιώνουν τα ΑμεΑ και οι οικογένειές τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενώνουν τη φωνή τους για Ειδική Αγωγή στο ύψος των αναγκών (2024-09-26 00:00:00.0)
Το Σάββατο οι παναναπηρικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (2022-06-15 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις (2012-09-12 00:00:00.0)
Καλούν σε παν-αναπηρική κινητοποίηση (2012-09-07 00:00:00.0)
Να δοθούν τώρα τα προνοιακά επιδόματα (2012-06-27 00:00:00.0)
Βήματα συσπείρωσης και κοινής δράσης (2004-11-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ