Σάββατο 19 Οχτώβρη 2024 - Κυριακή 20 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
24 ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ
Πώς θα δώσουμε πνοή στους αγώνες που έρχονται

Γιώργος Κρητικός, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ

Στις 9 και 10 Νοέμβρη στο Γαλάτσι οι οργανωμένοι εργαζόμενοι με τους συνδικαλιστές τους θα συζητήσουν την πορεία του κινήματός τους, τις προϋποθέσεις για την ανασύνταξή του. Θα είναι ένα διήμερο ζωντανής συζήτησης, συνέχειας αυτής που γίνεται καθημερινά στους χώρους δουλειάς, που θα έχει τη δική της συμβολή στην απάντηση του ερωτήματος χιλιάδων εργαζομένων για το πώς μπορεί να μπει φρένο στην επιδείνωση της ζωής τους, πώς μπορούν να κατακτηθούν δικαιώματα, ποιος είναι ο ρόλος των σωματείων τους σε αυτό.

Αξιοποιώντας την πείρα του διαστήματος που μεσολάβησε από την προηγούμενη Σύσκεψη του ΠΑΜΕ, από αγώνες που ενέπνευσαν και φώτισαν τον δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης και της αλληλεγγύης, θα συζητήσουμε πώς θα δώσουμε πνοή στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Επίσης από την προσπάθεια για επεξεργασία πλαισίων πάλης με κριτήριο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, σε σύγκρουση με την εργοδοσία και το κράτος της, που όταν συνδυάστηκε με την καλή λειτουργία των σωματείων, με επίμονη καθημερινή δουλειά πρωτοπόρων εργαζομένων, έδωσε τη δυνατότητα κινητοποίησης ευρύτερων τμημάτων τους, αγωνιστικού συντονισμού όλων των κλάδων σε πανελλαδικό επίπεδο και με κινήματα άλλων λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας, των γυναικών που αγωνίζονται.

Με το βλέμμα επικεντρωμένο σε μια μεγάλη μάζα εργαζομένων που δεν είναι οργανωμένη στα σωματεία τους, επιδιώκουμε το συμπέρασμα που συμπυκνώνεται στο σύνθημα «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό» να γίνει πράξη σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ