Σάββατο 19 Οχτώβρη 2024 - Κυριακή 20 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
24 ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ
Να συζητήσουμε την οργάνωση της κοινής πάλης

Στάθης Σταθουλόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής

Το κλαδικό Συνδικάτο στη συνεδρίασή του ομόφωνα αποφάσισε να συμμετέχει στη μεγάλη Πανελλαδική Σύσκεψη, για να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει, να βαδίσουμε στον δρόμο της ανατροπής.

Η πείρα όλα αυτά τα χρόνια έδειξε ότι μόνο με τη σύγκρουση απέναντι σε κυβερνήσεις και επιχειρηματικούς ομίλους μπορούμε να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας ανήκει.

Αυτό το ελπιδοφόρο μήνυμα δίνουν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς, όπως στους διανομείς, στην COSCO, στους οικοδόμους, στους υγειονομικούς, στους εκπαιδευτικούς. Μόνο με την ταξική πάλη κατακτιούνται δικαιώματα.

Κόντρα στη λογική της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που όλα αυτά τα χρόνια, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, έβαλε πλάτη να περάσουν αντεργατικά μέτρα όλων των κυβερνήσεων.

Κόντρα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των κομμάτων που υπηρετούν τους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου, για να αποκομίσει ακόμα μεγαλύτερα κέρδη, και οι εργαζόμενοι να βιώνουν την άσχημη κατάσταση με την εντατικοποίηση, τους χαμηλούς μισθούς, τις απλήρωτες υπερωρίες, την αβεβαιότητα αν θα βγάλουν τον μήνα.

Στον κλάδο του Φαρμάκου, οι μεγάλες επιχειρήσεις όλα αυτά χρόνια εξασφάλισαν μεγάλη κερδοφορία με τη στήριξη όλων των κυβερνήσεων, με πρόσφατο παράδειγμα την αύξηση των τιμών σε πάνω από 800 φάρμακα ευρείας κατανάλωσης, ενώ από την άλλη οι εργαζόμενοι ακόμα δεν έχουμε Συλλογική Σύμβαση με ουσιαστικές αυξήσεις από το 2009.

Καθημερινά το κλαδικό Συνδικάτο δίνει μάχες σε χώρους δουλειάς, διεκδικώντας υπογραφή επιχειρησιακών Συμβάσεων και κλαδικής. Γι' αυτόν τον λόγο συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Σύσκεψη, καλώντας να συμμετάσχουν και τα επιχειρησιακά σωματεία, όπου μαχητικά και ζωντανά θα συζητήσουμε με συναδέλφους μας από όλους τους κλάδους πώς θα οργανώσουμε από κοινού την πάλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ