Σάββατο 19 Οχτώβρη 2024 - Κυριακή 20 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συντονισμένες κινητοποιήσεις για την Υγεία στα νησιά του Αιγαίου

Συγκέντρωση στη Μυτιλήνη το Σάββατο 2 Νοέμβρη

Σε συντονισμένες κινητοποιήσεις το Σάββατο 2 Νοέμβρη για το ζήτημα της Υγείας καλεί το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο όλα τα Εργατικά Κέντρα, τους Αγροτικούς Συλλόγους, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς των νησιών του Αιγαίου.«Ολα τα νησιά μια γροθιά, διεκδικούμε με μια φωνή δημόσιες, δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας για όλους!», είναι το σύνθημα που συμπυκνώνει την πρωτοβουλία του.

Στη Μυτιλήνη το Εργατικό Κέντρο οργανώνει συγκέντρωση το Σάββατο 2 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στα Κεντρικά Λύκεια. «Αγώνας για δημόσιες, δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας για όλο τον λαό, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση! Τέρμα στα κροκοδείλια δάκρυα και στα ψεύτικα λόγια από αυτούς που έχουν διαλύσει τα νοσοκομεία!», τονίζει το Εργατικό Κέντρο.

Οπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του, η κατάσταση σε όλα τα νησιά του Αιγαίου «παραμένει απαράδεκτη και επικίνδυνη». «Δώστε λεφτά για την Υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία!», απαιτεί το Εργατικό Κέντρο και επισημαίνει ότι η κυβέρνηση «βάζει στο "ζύγι" τις λαϊκές ανάγκες» στην Υγεία, ενώ ταυτόχρονα «δαπανά τεράστια ποσά για επιδοτήσεις επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και σε εξοπλισμούς για τις ανάγκες των ΝΑΤΟικών δεσμεύσεων».

Ειδικότερα όσον αφορά το νησί της Λέσβου, καταγγέλλει τα εξής: Ενώ τα ογκολογικά περιστατικά αυξάνονται, καθυστερεί η δημιουργία Μονάδας Ακτινοθεραπείας. Στο ΕΚΑΒ παραμένουν οι ελλείψεις σε στόλο και προσωπικό, και είναι σχεδόν καθημερινές οι αεροδιακομιδές πολύ σοβαρών περιστατικών σε νοσοκομεία της Αθήνας. Στο Νοσοκομείο, στο 30% των οργανικών θέσεων υπάρχουν ελλείψεις, όσοι συνταξιοδοτούνται δεν αντικαθίστανται και οι υγειονομικοί δουλεύουν σε εξαντλητικές συνθήκες.

«Φτάνει πια! Μέτρα για θωράκιση της Υγείας του λαού τώρα!», καταλήγει το Εργατικό Κέντρο και απαιτεί «Υγεία δημόσια και δωρεάν για όλους, με πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων δομών, νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, ΕΚΑΒ, με γενναία κρατική χρηματοδότηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ