Τρίτη 22 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΠΑΡΑΖ ΣΕ ΚΛΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

«

Λεφτά για μισθούς, Υγεία, Παιδεία - Εξω η Ελλάδα απ' του πολέμου τα σφαγεία!»: Το σύνθημα αυτό περνά σαν σκυτάλη από κλάδο σε κλάδο και από χώρο δουλειάς σε χώρο δουλειάς, μέσα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις και άλλες πρωτοβουλίες διεκδίκησης που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Από σήμερα ξεκινά η 48ωρη απεργία των ναυτεργατών, ενώ αύριο, Τετάρτη, ναυτεργάτες, εργαζόμενοι στη Ζώνη και λιμενεργάτες θα «συναντηθούν» με απεργιακές κινητοποιήσεις που θα «νεκρώσουν» την περιοχή του λιμανιού του Πειραιά. Επίσης αύριο απεργούν οι εκπαιδευτικοί, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στην Εστίαση. Για απεργιακή κλιμάκωση με 48ωρη απεργία στις 1 - 2 Νοέμβρη προετοιμάζονται οι διανομείς στις ψηφιακές πλατφόρμες, ενώ οι κλαδικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται στις 6 Νοέμβρη, μέρα πανελλαδικής απεργίας για τους οικοδόμους και τους εργαζόμενους στις Κατασκευές.

Κάθε μέτωπο αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, για την απόσπαση αυξήσεων στους μισθούς, για τη λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας, για την Υγεία και την Παιδεία, ενισχύει και το μεγάλο απεργιακό ποτάμι της πανεργατικής απεργίας στις 20 Νοέμβρη για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια.

Βήμα συντονισμού και εφαλτήριο αντεπίθεσης η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ

Παράλληλα με τις κλαδικές κινητοποιήσεις και την πανεργατική απεργία, πλήθος από συνδικάτα ετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ, στις 9 και 10 Νοέμβρη στο κλειστό γήπεδο Γαλατσίου στην Αθήνα. «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, στον δρόμο της ανατροπής»: Με το σύνθημα αυτό η σύσκεψη, που συμπίπτει με τα 25 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΜΕ, δίνει το έναυσμα για να ξεδιπλωθεί γόνιμος διάλογος ανάμεσα σε συνδικάτα και συνδικαλιστές.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η μεταφορά της πείρας από την αγωνιστική δράση των σωματείων, η διαμόρφωση πλαισίου πάλης και δράσης, η συζήτηση για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την οργάνωση της αντεπίθεσης. Ηδη, λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση της ανακοίνωσης του ΠΑΜΕ, δεκάδες σωματεία αποφασίζουν τη συμμετοχή τους, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική που έχει το ΠΑΜΕ στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Στο πλαίσιο μάλιστα της διεθνιστικής αλληλεγγύης με τους εργάτες και τους λαούς του κόσμου, στην Πανελλαδική Σύσκεψη θα συμμετάσχει μεγάλος αριθμός συνδικαλιστών από το εξωτερικό, η ηγεσία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας αλλά και συνδικάτα που ανέπτυξαν μεγάλους και σημαντικούς αγώνες σε μια σειρά από χώρες όλου του κόσμου.

Πρωτοβουλίες από τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Πρόγραμμα δράσης και αγωνιστικών πρωτοβουλιών έχει αποφασίσει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Σήμερα, Τρίτη, στις 10 π.μ. προχωρά σε παρέμβαση στο ΣΕΠΕ (Δραγατσανίου 8) για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Την Κυριακή 3 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. οργανώνει σύσκεψη σωματείων για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Και την Τετάρτη 6 Νοέμβρη στις 11 π.μ. καλεί σε παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας για το ζήτημα του ωραρίου και του εργάσιμου χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ