Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
«Ευπροσάρμοστο εργατικό δυναμικό» για τις ανάγκες του κεφαλαίου

Η παρέμβαση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στη συζήτηση επί των «κατευθυντήριων γραμμών για την απασχόληση»

Παρέμβαση στη συζήτηση γύρω από τις «κατευθυντήριες γραμμές για τις πολιτικές απασχόλησης των κρατών - μελών», στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος στην ομιλία του τόνισε την ουσία των «κατευθυντήριων γραμμών για την απασχόληση», αναδεικνύοντας πως η ίδια η ΕΕ ομολογεί ότι στόχος είναι να «να διαμορφώσει "ευπροσάρμοστο εργατικό δυναμικό" για την "πράσινη και ψηφιακή μετάβαση", την "ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων", την "πολεμική οικονομία" της ΕΕ».

Και, όπως εξήγησε αναλυτικά ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ:

«Θυσία δηλαδή τα δικαιώματα και οι ανάγκες των εργαζομένων, για τη θωράκιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Με προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης, "ευρωπαϊκή κινητικότητα", δηλαδή περαιτέρω φτήνεμα της εργατικής δύναμης και υπερεκμετάλλευση. Με συστάσεις κλιμάκωσης των ελαστικών μορφών απασχόλησης για γυναίκες, ΑμεΑ, Ρομά, πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Τα ευχολόγια περί "ποιοτικών θέσεων με καλούς μισθούς" και "προστασίας δικαιωμάτων" δεν μπορούν να κρύψουν ότι η πρόσφατη Οδηγία της ΕΕ για τον δήθεν "επαρκή κατώτατο μισθό" οδηγεί στη γενικευμένη κατάργηση των ΣΣΕ και στην επιβολή, από τις κυβερνήσεις, μισθών γαλέρας.

Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα ήδη απαντούν στην κυβέρνηση ΝΔ και στην ΕΕ με την πάλη τους, με κλαδικές απεργίες σε Υγεία και Παιδεία, στις Πλατφόρμες, στον Τουρισμό - Επισιτισμό, στα Λιμάνια, στις Κατασκευές, οργανώνοντας πανελλαδική απεργία στις 20 Νοεμβρίου για μισθούς, Παιδεία, Υγεία, έξω τώρα απ' τα πολεμικά σφαγεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ