Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Διαμαρτυρία στον ΕΛΓΑ για τις ζημιές στην ελιά από την ξηρασία

Την άμεση καταμέτρηση και αποζημίωση της ζημιάς στις ελιές που έχει προκληθεί από την εκτεταμένη ξηρασία απαίτησε από την κεντρική διεύθυνση του ΕΛΓΑ στην Πελοπόννησο η Ομοσπονδία Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Μεσσηνίας με παρέμβαση που πραγματοποίησε στην Τρίπολη.

Οπως ανέφερε, ακόμα και από τη συζήτηση με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας προκύπτει ότι υπάρχει ζημιά στα ελαιόδεντρα του νομού και προβλέπεται μειωμένη παραγωγή κατά 40% σε σχέση με το μέσο όρο της τελευταίας τριετίας.

«Αν αναλογιστούμε ότι και τις προηγούμενες χρονιές είχαμε ζημιά από δάκο και γλοιοσπόριο, με αποκορύφωμα την ακαρπία πέρυσι, καταλαβαίνουμε και το μέγεθος της ζημιάς», τονίζει η Ομοσπονδία και καταγγέλλει τη «μη πρόβλεψη» κάλυψης της ζημιάς από τον Οργανισμό.

Σημειώνει τις ευθύνες κυβέρνησης και ΕΕ για τις περικοπές στις αποζημιώσεις και ξεκαθαρίζει ότι «είναι καθαρά πολιτική απόφαση εδώ και τώρα να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί».

Επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια χρόνου, το επόμενο διάστημα η Ομοσπονδία πραγματοποιεί περιοδείες και συσκέψεις για την οργάνωση της διεκδίκησης, μεταξύ άλλων για 100% αποζημίωση στους πληγέντες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε τι μπορεί να γίνει μέσα στο πλαίσιο νόμων και κανονισμών. Η ελαιοσυγκομιδή έχει ήδη ξεκινήσει, πότε θα γίνει η εξατομίκευση της ζημιάς ανά παραγωγό και περιοχή; Χθες έπρεπε να έχουν βγει γεωπόνοι έξω και να καταγράφουν τη ζημιά», υπογραμμίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ