Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Με στάση εργασίας και συγκέντρωση κατήγγειλαν την υποστελέχωση και την απληρωσιά

Σε 3ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες Καρδίτσας προχώρησαν την περασμένη Δευτέρα οι εργαζόμενοι της δομής, διαμαρτυρόμενοι για μια σειρά προβλήματα. Στο πλευρό τους είχαν και εκπροσώπους σωματείων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι η έλλειψη διοίκησης του Κέντρου έχει ως συνέπεια να μην μπορούν να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για την ομαλή λειτουργία του Παραρτήματος αλλά και των άλλων προνοιακών υποδομών, όπως είναι η σύμβαση για την καθαριότητα, που έχει λήξει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για έναν χώρο με αυξημένες ανάγκες. Επιπλέον, στους εργαζομένους δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένες υπερωρίες μέσα στο 2024, ενώ κυριαρχεί και η υποστελέχωση.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους η Ευαγγελία Καλαπανίδα, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, προειδοποίησε για τα σοβαρά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει άμεσα το Παράρτημα καθώς λήγει η σύμβαση και για τα φάρμακα, ενώ λόγω έλλειψης ΔΣ δεν μπορεί να προχωρήσει ο διεθνής διαγωνισμός για τα τρόφιμα, με κίνδυνο να μην έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη λήξη της τρέχουσας σύμβασης τον προσεχή Μάρτη, αφού οι διαδικασίες είναι πολύ χρονοβόρες. Πρόσθεσε δε ότι «η μη καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών και εξαιρέσιμων από την 1η Ιανουαρίου 2024 έως και σήμερα επιβαρύνει περαιτέρω την καθημερινή ζωή των οικογενειών μας».

Από την κινητοποίηση αναδείχθηκε ότι η σοβαρή έλλειψη προσωπικού φροντίδας και εξειδικευμένων επαγγελματιών, όπως ψυχολόγοι, φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και λογοθεραπευτές, έχει φέρει το Παράρτημα σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, καθώς λειτουργεί με επικουρικό προσωπικό, που οι συμβάσεις του ολοκληρώνονται στις 31/12/2024, και με άλλους συμβασιούχους (ΔΥΠΑ κ.λπ.), η αποχώρηση των οποίων θα επιδεινώσει το γενικότερο πρόβλημα υποστελέχωσης. Και, όπως τόνισε η πρόεδρος του Σωματείου, «οι εισαγωγές που έρχονται τα τελευταία χρόνια είναι πάρα πολύ δύσκολα περιστατικά, χρήζουν εντατικής και εξειδικευμένης φροντίδας και εμείς λόγω έλλειψης προσωπικού αντίστοιχων ειδικοτήτων δεν μπορούμε να την παρέχουμε. Δεν έχουμε λογοθεραπευτές, δεν έχουμε ψυχολόγους, έχουμε μόνο έναν εργοθεραπευτή, έναν φυσικοθεραπευτή και μία κοινωνική λειτουργό. Μέχρι εδώ, δεν πάει άλλο, είμαστε αγανακτισμένοι και επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να σκεφτούν και την Πρόνοια».

Να σημειωθεί ότι στα πάγια αιτήματα των εργαζομένων περιλαμβάνονται επίσης η ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, η πρόωρη συνταξιοδότηση με πλήρεις συντάξιμες αποδοχές πέντε χρόνια νωρίτερα, καθώς και η καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, ύψους 200 ευρώ, όπως αυτό καταβάλλεται στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και στις δομές του υπουργείου Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ