Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Διεκδικεί την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και δωρεάν θεραπεία του καρκίνου του μαστού

Με αφορμή την 25η Οκτώβρη, Παγκόσμια Μέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Κάλεσμα αγώνα και διεκδίκησης με αφορμή την 25η Οκτώβρη, Παγκόσμια Μέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, απευθύνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, θέτοντας στο προσκήνιο τα αιτήματά της για την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και δωρεάν θεραπεία των γυναικολογικών καρκίνων. Στο πλαίσιο αυτό, η ΟΓΕ οργανώνει την Παρασκευή 25 Οκτώβρη, στις 10 π.μ., παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», το νοσοκομείο που αποτελεί «σημείο αναφοράς» για τους γυναικολογικούς καρκίνους. Και με αφορμή τη συγκεκριμένη μέρα η ΟΓΕ απαιτεί την άμεση πρόσληψη αποκλειστικά μόνιμου ογκολόγου - ακτινοθεραπευτή στη μονάδα βραχυθεραπείας, η οποία λόγω ελλείψεων είχε μάλιστα κλείσει τον περασμένο Απρίλη.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει τον κυβερνητικό εμπαιγμό γύρω από το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού. «Οσο και αν διατυμπανίζουν η κυβέρνηση, τα κόμματα που βαδίζουν στις ράγες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι ΜΚΟ, οι επιχειρηματικοί όμιλοι ότι ενδιαφέρονται για την υγεία των γυναικών», σχολιάζει η ΟΓΕ, η πραγματικότητα είναι ότι η πολιτική τους βάζει τις ανάγκες «στο ζύγι του κόστους για το κράτος και του οφέλους για τους ιατρικούς ομίλους», εμπορεύεται την Υγεία, ρίχνει στις γυναίκες το «μπαλάκι της ατομικής ευθύνης» όσον αφορά την πρόληψη και θεραπεία.

«Η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να μας εξασφαλίσει ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας,στελεχωμένο πλήρως με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και με βάση τις γεωγραφικές και πληθυσμιακές ανάγκες, όπως κι ένα δημόσιο και δωρεάν δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), με επίκεντρο το Κέντρο Υγείας, που θα λειτουργεί με πυξίδα τις ανάγκες μας και όχι για τα κέρδη των ομίλων. Σε ένα τέτοιο σύστημα Υγείας και ΠΦΥ μπορεί να εφαρμοστεί ουσιαστική και καθολική πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση και για τον καρκίνο του μαστού», καταλήγει η ΟΓΕ.

Στο φόντο των παραπάνω, η ΟΓΕ διεκδικεί:

- Γενναία κρατική χρηματοδότηση για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης των γυναικολογικών καρκίνων.

- Ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό για την έγκαιρη δωρεάν θεραπεία (χειρουργεία, χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία) και την αποκατάσταση των γυναικών που θα νοσήσουν.

- Με ευθύνη του κράτους να πραγματοποιούνται συστηματικά ενημέρωση και προληπτικές εξετάσεις πανελλαδικά για τις γυναίκες χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ και ιδιωτών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ελάχιστα για λίγους (2023-11-14 00:00:00.0)
Σκόρπιες δράσεις «πρόληψης» στο φόντο μιας διαλυμένης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (2022-12-08 00:00:00.0)
«Κόφτες» και συμφωνίες με ακόμη ένα πολύτιμο επίτευγμα της επιστήμης (2022-11-08 00:00:00.0)
Να δυναμώσει η αγωνιστική διεκδίκηση για δωρεάν πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία (2022-10-26 00:00:00.0)
Η «Οδύσσεια» των γυναικών με καρκίνο του μαστού (2015-12-13 00:00:00.0)
Ενημέρωση και στήριξη στις γυναίκες (2002-07-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ