Παρασκευή 7 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Πανεργατική η απάντηση στις 18 Ιούνη

Στο Πεδίον του Αρεως θα γίνει η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση

Το δικό τους διεκδικητικό πλαίσιο, για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική για όλους Κοινωνική Ασφάλιση, με μείωση των ορίων ηλικίας και αύξηση των συντάξεων, για υγεία και πρόνοια, για μείωση του εργάσιμου χρόνου και αύξηση μισθών και μεροκάματων, προβάλλουν καθημερινά στις συζητήσεις που αναπτύσσονται στον ένα μετά τον άλλο τους χώρους δουλιάς οι εργαζόμενοι.

Απαντούν έτσι, με αιτήματα που βγαίνουν από τις ίδιες της ανάγκες τους, στην προπαγανδιστική μηχανή της κυβέρνησης που πασχίζει να τους πείσει πως πρέπει να δουλέψουν χωρίς δικαιώματα μέχρι θανάτου για να χαρίσουν κι άλλα κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο.

Οργανώνουν, παράλληλα, τη νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία που θα γίνει την Τρίτη 18 Ιούνη σ' όλο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σαν ένα ακόμα αγωνιστικό βήμα συνολικής αντιπαράθεσης με το μαύρο μέτωπο μεγάλου κεφαλαίου, κυβέρνησης και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Χτες, μετά τον καθορισμό της απεργιακής ημερομηνίας από την ΑΔΕΔΥ, η διοίκηση της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε το συντονισμό της με τους εργαζόμενους του δημοσίου και την κοινή απεργιακή συγκέντρωση την ίδια μέρα στο Πεδίον Αρεως, στις 10.30 το πρωί.

Οι εργαζόμενοι καλούνται ανεξάρτητα της πολιτικής ή συνδικαλιστικής τους άποψης να διασφαλίσουν την ενότητά τους, να εντείνουν την αποφασιστικότητά τους και να συμμετάσχουν στην απεργία για ένα θέμα που αφορά όλους.

Ηδη τα πρωτοβάθμια σωματεία έχουν ξεκινήσει μέσα στους τόπους δουλιάς να οργανώνουν και να προετοιμάζουν την επιτυχία της απεργίας. Με συνεδριάσεις και συσκέψεις διοικήσεων σωματείων, γενικών συνελεύσεων, εργοστασιακών επιτροπών, επιτροπών αγώνα γίνεται προσπάθεια να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για μία προς μία τις πτυχές του νομοσχεδίου, να αποκαλυφθεί ο αντεργατικός χαρακτήρας των ανατροπών που προωθούνται.

Μ' όλες τους τις δυνάμεις μπαίνουν στη μάχη για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας όλοι όσοι συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Κάνουν καθαρό στην εργατική τάξη πως όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση να εμφανίσει ως θετικό το αντεργατικό έκτρωμα, το νομοσχέδιο δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες. Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, το ύψος της σύνταξης, η είσοδος ιδιωτών από την πίσω πόρτα για να καρπωθούν τα λεφτά των εργατών και το τσεκούρωμα της υγείας και πρόνοιας επηρεάζει όλους τους εργαζόμενους όλων των κλάδων και όλων των ηλικιών.

Στα πλαίσια αυτά μέχρι σήμερα αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία έχουν πάρει: Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, Εργατικό Κέντρο Λάρισας, Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ». Την Παρασκευή συνεδριάζουν με θέμα τη συμμετοχή στην απεργία το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το Σάββατο η διοίκηση της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ