Σάββατο 8 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 91
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Αρχισαν να κόβουν παράνομα τα δέντρα!

Ανήμερα της Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος η τεχνική εταιρία «Ευρωπαϊκή Τεχνική», υπακούοντας προφανώς σε εντολές του ΥΠΕΧΩΔΕ, προχώρησε στην παράνομη κοπή δέντρων και θάμνων στη Διασταύρωση Ραφήνας για την κατασκευή της Μαραθώνιας Διαδρομής, (Ολυμπιακοί Αγώνες 2004), χωρίς να έχει εγκεκριμένη περιβαλλοντική μελέτη και άδεια από το Δασαρχείο και τη στιγμή που εκκρεμεί προσφυγή των κατοίκων και των τοπικών φορέων κατά της καταστροφικής χάραξης του συγκεκριμένου έργου!

Το συγκεκριμένο ολίσθημα καταγγέλλουν με παρέμβασή τους οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Ανατολικής Αττικής, Νίκος Στεφανίδης και Γιώργος Βασίλαρος, αλλά και η Επιτροπή Αγώνα της περιοχής.

Οι δύο νομαρχιακοί σύμβουλοι, μάλιστα, σε έγγραφη διαμαρτυρία τους προς το ΥΠΕΧΩΔΕ, το Δασαρχείο Πεντέλης και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους, καλούν να μεριμνήσουν ώστε να μη συνεχιστούν οι παρανομίες επί της Μαραθώνιας Διαδρομής (κόψιμο δέντρων, κατασκευή έργων υποστήριξης κλπ.). «Στην προκειμένη περίπτωση - καταγγέλλουν - ούτε αστυνομία εμφανίστηκε, ούτε Δασαρχείο. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν κάποιος φουκαράς σε κάποια από τις υποβαθμισμένες περιοχές της Ανατολικής Αττικής έκοβε κάποιο δέντρο ή έχτιζε αυθαίρετα, τα όργανα της πολιτείας θα προχωρούσαν στη σύλληψή του»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ