Σάββατο 8 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 93
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ακατάλληλο για πόση το νερό στο αεροδρόμιο Σπάτων!

Ακατάλληλο για τη δημόσια υγεία είναι το νερό με το οποίο υδροδοτείται ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) «Ελευθέριος Βενιζέλος»!

Αυτό ομολογεί τώρα η κυβέρνηση - με καθυστέρηση 14 μηνών από τη λειτουργία του ιδιωτικού αεροδρομίου Σπάτων - χωρίς ωστόσο να δείχνει διατεθειμένη να δώσει λύση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, το οποίο εκτός από τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο, αφορά και πλήθος κόσμου, που εξυπηρετείται στις μετακινήσεις του μέσω του ΔΑΑ.

Αποκαλυπτική για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, αλλά και η γερμανική διοίκηση του αεροδρομίου το θέμα που αφορά τη δημόσια υγεία, είναι η απόφαση (ΚΑΑ/ΔΟ/1890/1693/25-5-2002) του υπουργού Μεταφορών - Επικοινωνιών Χρ. Βερελή, με την οποία εγκρίνεται δαπάνη για την προμήθεια εμφιαλωμένου νερού, αλλά μόνο για τις ανάγκες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου! «Η παραπάνω προμήθεια - αναφέρεται στην απόφαση του υπουργού - είναι απαραίτητη..., λόγω ακαταλληλότητας του παρεχόμενου νερού από την ύδρευση»!

Οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συλλόγου Τηλεπικοινωνιακών ΥΠΑ χαρακτηρίζουν απαράδεκτη τη στάση των αρμοδίων και απαιτούν τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για τη διασφάλιση της υγείας όλων των εργαζομένων στο ΔΑΑ, αλλά και του επιβατικού κοινού.

Με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης ΥΠΑ (ΕΣΚ) καταγγέλλει ότι η υπουργική απόφαση είναι απαράδεκτη και αποπνέει απανθρωπιά και ιδιότυπο ρατσισμό, δεδομένου ότι στον Πύργο Ελέγχου εργάζονται και άλλοι υπάλληλοι της ΥΠΑ - πλην των αεροελεγκτών - ενώ συνολικά στο ΔΑΑ εργάζονται χιλιάδες άνθρωποι και διακινείται πλήθος επιβατών και επισκεπτών.

«Ο υπουργός και οι υπηρεσιακοί παράγοντες οφείλουν να απαντήσουν πώς προστατεύεται η υγεία όσων πίνουν το ακατάλληλο νερό του αεροδρομίου, καθώς και ποια είναι η αιτία και η έκταση του προβλήματος», υπογραμμίζει η ΕΣΚ και καταλήγει: «Το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα έρχεται να προστεθεί στα μύρια προβλήματα του ΔΑΑ και να διογκώσει το ήδη τεράστιο οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό σκάνδαλο κατασκευής και λειτουργίας του ιδιωτικού αεροδρομίου Σπάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ