Σάββατο 15 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Πόσο η επίθεση;

Πόσο θα στοιχηματίζατε για μια επίθεση αυτοκτονίας στην Ιερουσαλήμ; Είναι δυνατόν; Κι όμως, είναι. Στο Ισραήλ. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν η εφημερίδα «Μααρίβ» και το περιοδικό «Ζμαν Τελ Αβίβ», τονίζοντας ότι η ισραηλινή αστυνομία εξάρθρωσε κύκλωμα παράνομων στοιχημάτων στη νότια πόλη Κίριατ Μάλασι.

Ο τζόγος είναι παράνομος στο Ισραήλ, εξ ου και υπάρχουν πολλά κρουαζιερόπλοια και τώρα και εναέριο καζίνο. Το αξιοπρόσεκτο είναι ότι τα στοιχήματα αφορούσαν το πού θα γίνει η επόμενη επίθεση αυτοκτονίας: πόλεις που συχνά έχουν γίνει στόχος, όπως η Ιερουσαλήμ, δεν αποφέρουν χρήματα, αλλά άλλες όπως το θέρετρο Εϊλάτ, που θεωρούνται από τις ασφαλέστερες, αποδεικνύονται χρυσωρυχείο.

Το ελάχιστο ποσό συμμετοχής ήταν τα 2 δολάρια και τζακ - ποτ σημειωνόταν όταν δε γινόταν επίθεση ή δεν ανακοινωνόταν. Εγκυρα, δε, θεωρούνταν μόνο τα στοιχήματα που αναφέρονταν σε επιθέσεις καμικάζι και όχι στις εισβολές του ισραηλινού στρατού. Η Μααρίβ σχολίαζε ότι πρόκειται για μακάβριο κακόγουστο φαινόμενο. Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε κυνικά ότι την αφορά μόνο η παραβίαση της νομοθεσίας και διόλου το ηθικό μέρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ