Σάββατο 29 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Διώχνουν άλλους 700 εργαζόμενους

Σε νέα μείωση του προσωπικού προχωρά η διοίκηση του ΟΤΕ, ανακοινώνοντας την εφαρμογή «προγράμματος εθελούσιας εξόδου 700 και πλέον εργαζομένων μέσα στο 2002».

Σύμφωνα με χτεσινές ανακοινώσεις της διοίκησης του Οργανισμού σε ημερίδα για ξένους επενδυτές που διοργάνωσε ο ίδιος ο ΟΤΕ, για τα κίνητρα της πρόωρης συνταξιοδότησης των εργαζομένων έχουν προβλεφτεί 47 εκατ. ευρώ, ενώ από την εφαρμογή του προγράμματος προβλέπεται ότι θα εξασφαλιστούν οικονομίες περίπου 80 εκατ. ευρώ μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Οπως είναι αυτονόητο, μοναδικός στόχος της διοίκησης του ΟΤΕ είναι η μείωση του λεγόμενου λειτουργικού κόστους, αδιαφορώντας για τις παρενέργειες που επιφέρει η αποδυνάμωση του προσωπικού τόσο για τους υπόλοιπους εργαζόμενους (χειροτέρευση εργασιακών σχέσεων) όσο και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες (περαιτέρω υποβάθμιση).

Σημειώνεται ότι τα τελευταία 10 χρόνια υπολογίζεται ότι το προσωπικό του ΟΤΕ έχει μειωθεί κατά 10.000 εργαζόμενους, χωρίς να έχουν αναπληρωθεί τα κενά στις θέσεις εργασίας.

Στη χτεσινή ημερίδα, ανακοινώθηκε επίσης η περαιτέρω μείωση του επενδυτικού προγράμματος του Ομίλου στη σταθερή τηλεφωνία το 2003, από 685 εκατ. ευρώ σε 500 εκατ. ευρώ. Οσον αφορά, τέλος, τα ενοποιημένα έσοδα του ΟΤΕ το 2002, ανακοινώθηκε ότι υπολογίζεται να αυξηθούν κατά περίπου 5% - 6% συγκριτικά με το 2001.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ