Σάββατο 29 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Αιχμάλωτοι του τρόμου, αενάως

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Η Ημέρα της Ανεξαρτησίας πλησιάζει και το Πεντάγωνο πυκνώνει τις προειδοποιήσεις για νέα τρομοκρατικό χτύπημα. Οι Αμερικανοί θέλοντας και μη, πρέπει να ζήσουν και αυτή την 4η Ιουλίου, τουλάχιστον σε 10 μεγάλες πόλεις της χώρας, μέσα στον τρόμο και τον πανικό.

Ουσιαστικά όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC η απόφαση για συναγερμό εκ μέρους του Πενταγώνου δεν ελήφθη με αφορμή κάποια συγκεκριμένη απειλή. Ο «φόβος των Ιουδαίων» όμως υφέρπει μόνιμα και έτσι το Πεντάγωνο σχεδιάζει να πυκνώσει σημαντικά τις περιπολίες μαχητικών αεροσκαφών πάνω από περίπου 10 αμερικανικές μεγαλουπόλεις κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την Ημέρα Ανεξαρτησίας.

Επίσης, το ABC μετέδωσε ότι οι ΗΠΑ πρόκειται να απελάσουν δύο Ιρανούς, που απασχολούνται στην αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Εθνη, διότι ανέπτυξαν ύποπτη δραστηριότητα. Πηγές ανέφεραν στο ABC ότι οι δύο Ιρανοί εντοπίστηκαν πριν από πέντε μέρες να βιντεοσκοπούν τη Γέφυρα του Μπρούκλιν, τις εισόδους σηράγγων στο Μανχάταν και το Αγαλμα της Ελευθερίας. Από την πλευρά του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έγινε κανένα σχόλιο για την πληροφορία αυτή. Στο μεταξύ η πρόσφατη σύλληψη ενός Παλαιστίνιου από τη Φλόριντα έχει πείσει τους Αμερικανούς αξιωματούχους ότι στις ΗΠΑ υπάρχει δίκτυο της «Αλ Κάιντα», του Οσάμα Μπιν Λάντεν, όπως μετέδωσε το CBS.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ