Σάββατο 29 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
Απαιτούν την απελευθέρωση του Μιλόσεβιτς

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Βροντοφωνάζοντας «Λευτεριά στο Σλόμπονταν» χιλιάδες Σέρβοι διαδήλωσαν χτες βράδυ στο κέντρο του Βελιγραδίου, ενθυμούμενοι πως πέρσι τέτοια μέρα παραδόθηκε στο δικαστήριο της Χάγης ο πρώην Πρόεδρος της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας.

«Η παραπομπή του Μιλόσεβιτς ήταν πράξη ύψιστης προδοσίας... Αυτή η κυβέρνηση διοικείται απ' τις ξένες δυνάμεις!» σημείωσε στην ομιλία του ο Μίρκο Μαριάνοβιτς, πρώην πρωθυπουργός της Σερβίας και ένα απ' τα ηγετικά στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας, το οποίο διοργάνωσε τη χτεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Ο Μαριάνοβιτς πρόσθεσε σε άλλο σημείο πως ο «Αμερικανός πρεσβευτής Γουίλιαμ Μοντγκόμερι είναι ουσιαστικά ο εντολοδότης της κυβέρνησης του πρωθυπουργού της Σερβίας Ζόραν Τζίντζιτς». Οι διαδηλωτές απαίτησαν την άμεση απελευθέρωση του Μιλόσεβιτς, την άμεση παραίτηση της γιουγκοσλαβικής και σερβικής κυβέρνησης και τη διεξαγωγή πρόωρων γενικών εκλογών.

Συγκέντρωση με παρόμοια αιτήματα πραγματοποίησαν χτες βράδυ στο Βελιγράδι και οι υποστηριχτές του Κόμματος Σερβικής Ανανέωσης του Βουκ Ντράσκοβιτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ