Σάββατο 29 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΔ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
Και η Βουλή «βλέπει» τις σχέσεις Τζουκάνοβιτς με το λαθρεμπόριο

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ.--

Πριν μερικές βδομάδες Ιταλοί εισαγγελείς της πόλης Μπάρι είχαν διατάξει έρευνα σε βάρος του Προέδρου του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς για τις σχέσεις του με το οργανωμένο έγκλημα και ιδιαίτερα για το ρόλο του στο λαθρεμπόριο τσιγάρων στην Ευρώπη. Χτες, έκθεση της Βουλής του Μαυροβουνίου διαπίστωσε πως αν μη τι άλλο ο ρόλος του κράτους στο λαθρεμπόριο τσιγάρων στα Βαλκάνια είναι κάτι παραπάνω από... ενεργός!

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε χτες ο Βούξαν Σιμόνοβιτς, επικεφαλής της επιτροπής του Κοινοβουλίου που συνέταξε την έκθεση και βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Λαϊκού Κόμματος, το λαθρεμπόριο τσιγάρων στο Μαυροβούνιο όχι μόνον ανθεί αλλά και οδηγεί ευθέως στους διαδρόμους της εξουσίας, «στην κυβέρνηση, στο υπουργείο Εσωτερικών, κρατικούς θεσμούς και σε εταιρίες φαντάσματα».

«Εχουμε στοιχεία που αποδεικνύουν το ευρείας κλίμακας λαθρεμπόριο τσιγάρων στο Μαυροβούνιο και πως τεράστιες ποσότητες εισέρχονται στη χώρα για να διοχετευτούν στο εξωτερικό, χρηματοδοτώντας όχι μόνον την ντόπια παραοικονομία αλλά και τις παραοικονομίες αρκετών γειτονικών χωρών, καθώς και χωρών της ΕΕ» είπε ο Σιμόνοβιτς.

Ο ίδιος κατηγόρησε τις αρχές του Μαυροβουνίου πως εμπόδισαν με διάφορους τρόπους το έργο της επιτροπής της Βουλής και πως στη γραπτή έκθεση αναφέρονται συγκεκριμένα στοιχεία που αποδεικνύουν πως το υπουργείο Εσωτερικών διευκόλυνε παράνομο εμπόριο τσιγάρων μέσω των εταιριών - φάντασμα «Τζούμπε» και «Κόλινεκς». Η έκθεση θα τεθεί προς συζήτηση στο Σώμα του Κοινοβουλίου τις προσεχείς μέρες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ