Τετάρτη 3 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Σενάρια για κλάματα! «Η έκρηξη και η σύλληψη του 40χρονου βομβιστή στον Πειραιά το βράδυ του Σαββάτου δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός, αλλά απόρροια μιας συστηματικής επιχείρησης της ΕΛΑΣ σε συνεργασία με ξένες υπηρεσίες. Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, ο βομβιστής Σάββας Ξηρός καθώς και οι δύο συνεργοί του, οι οποίοι διέφυγαν, βρίσκονταν σε κλοιό παρακολούθησης στον Πειραιά εδώ και αρκετές ημέρες. Ο μεν Σ. Ξηρός λέγεται ότι ξέφυγε από τον κλοιό, αφού όμως συνειδητοποίησε ότι παρακολουθείται και προέβη σε άσκοπη κίνηση που οδήγησε στην έκρηξη, οι δε συνεργοί του διέφυγαν». (Αλέξης Παπαχελάς - «ΒΗΜΑ»).

Ερωτήματα: «Αν ο Σάββας Ξηρός είναι μέλος της 17Νοέμβρη ή σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο μαζί της, γιατί να κουβαλάει μαζί του ένα όπλο που μπορεί να αποδείξει τη σύνδεσή του με την οργάνωση - φάντασμα; Με δεδομένο ότι και ο τελευταίος κακοποιός έχει ως αρχή να μην κυκλοφορεί ποτέ με όπλο που δεν είναι "καθαρό" - που έχει χρησιμοποιηθεί δηλαδή σε ανθρωποκτονίες και ληστείες - πώς είναι δυνατόν ένας τρομοκράτης να έχει μαζί του ένα περίστροφο με τέτοια ιστορία;» («ΕΘΝΟΣ»).

Φωτό - ΕΛΑΣ: «Από τη φωτογραφία (σ.σ. του Σ. Ξηρού) που δόθηκε στη δημοσιότητα διαπιστώνει κανείς δύο πράγματα: το ένα, ότι τραβήχτηκε από την Αστυνομία και το δεύτερο πως η κόπια που προωθήθηκε στα Μέσα Ενημέρωσης έχει υποστεί αλλοιώσεις» (Γ. Καραϊβάζ - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).

«Συνήθης ύποπτος»; «Πάντως, παρά τις επίσημες ανακοινώσεις ότι δεν έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες ο Ξηρός είχε προσαχθεί τουλάχιστον μια φορά στην Ασφάλεια. Ηταν το 1996 όταν συνελήφθη ο Νίκος Μαζιώτης για την τοποθέτηση βόμβας στο υπουργείο Βιομηχανίας» (Δώρα Αντωνίου -«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ