Σάββατο 20 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψήφος καταδίκης αλλά και πρόληψης

Συνέντευξη τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη συνέντευξη Τύπου
Από τη συνέντευξη Τύπου
Κάλεσμα στο λαό «να παλέψει αποφασιστικά για τη δημοκρατία που κατοχυρώνει το δίκιο του εργάτη, το δίκιο του λαού» απηύθυνε από την Πρέβεζα -την οποία επισκέφτηκε χτες- η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αναφέρθηκε στην ανάγκη να αναζητήσει ο λαός διέξοδο από τα προβλήματα μέσα από τους αγώνες.

«Για εμάς κριτήριο της δημοκρατίας είναι τα δικαιώματα του εργάτη, του υπάλληλου, του μικρομεσαίου αγρότη και επαγγελματία. Και με αυτή την έννοια ισχύει για εμάς η δημοκρατία που κατοχυρώνει το δίκιο του λαού, το δίκιο του εργαζόμενου», τόνισε η Αλ. Παπαρήγα και συνέχισε: ««Εμείς, θα πρωτοστατήσουμε και θέλουμε να πειστεί ο λαός μέσα από την ίδια του την πείρα να αντιπαλέψει τη δημοκρατία εκείνη που έχει χαραχτεί με βάση τους νόμους του κεφαλαίου. Και να παλέψει αποφασιστικά για τη δημοκρατία που κατοχυρώνει το δίκιο του εργάτη, το δίκιο του λαού».

Αναφερόμενη στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, τόνισε ότι τα προβλήματα του λαού πρέπει να συνοδεύουν το κριτήριο της ψήφου. «Για εμάς το κριτήριο θα πρέπει να είναι πολιτικό και όχι το πρόσωπο του ενός ή του άλλου υποψηφίου και σε τελική ανάλυση ο κάθε συνδυασμός και το κάθε πρόσωπο κρίνεται από το ποια πολιτική δύναμη το στηρίζει, ποιο πολιτικό πρόγραμμα το στηρίζει, ποια πολιτική υπηρετεί», υπογράμμισε.

Η Αλ. Παπαρήγα στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου κλήθηκε να σχολιάσει δήλωση που είχε κάνει ο πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή, ότι «η κυβέρνηση ξεπερνά τα αδιέξοδα».

«Η κυβέρνηση όπως και η ΝΔ, όπως και κάθε πολιτική δύναμη που θέλει να υπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, αλλά την ίδια ώρα βλέπουν να φουσκώνει το ποτάμι της λαϊκής δυσαρέσκειας και δεν ξέρουν πώς να την ελέγξουν και να συνεχίσουν να περνούν την ίδια πολιτική, βρίσκονται σε αδιέξοδο. Ο πρωθυπουργός ενδεχομένως να εκφράζει την αισιοδοξία του ότι το ΠΑΣΟΚ διατηρεί την ικανότητά του να κοροϊδεύει και να παραπλανά το λαό, να τον τρομοκρατεί ότι τάχα δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και να φαλκιδεύει το δημοκρατικό δικαίωμα της ψήφου. Σ' αυτή την κατεύθυνση αισιοδοξία δείχνει και η ΝΔ που υιοθετεί ένα ήπιο αλλά καθαρό προφίλ υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, υπέρ του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ. Προσπαθεί να κλέψει λαϊκούς ψήφους», τόνισε.

«Εδώ, συνέχισε, θα υπάρξει ένα "στοίχημα" για τον ελληνικό λαό, να αποδείξει ότι όχι μόνο ξέρει το δίκιο του και επικρίνει τους υπεύθυνους, αλλά ξέρει και να τους τιμωρεί. Και με αυτή την έννοια η ψήφος στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές πρέπει να είναι μια ψήφος καταδίκης και πρόληψης να μην αξιοποιήσουν την ψήφο του σαν συναίνεση στις πολιτικές τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ