Σάββατο 20 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ»
Για Αυτοδιοίκηση σε φιλολαϊκή κατεύθυνση

Η Ελένη Καραγιώργου υποψήφια δήμαρχος της πόλης

Η Ελένη Καραγιώργου θα είναι η υποψήφια δήμαρχος της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Αγρινίου» στις ερχόμενες εκλογές του Οκτώβρη.

Στην προχτεσινή εκδήλωση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, πέρα από την ανακήρυξη της Ελ. Καραγιώργου, συγκροτήθηκε Γραμματεία της ΔΑΣ Αγρινίου και ανακοινώθηκαν οι βασικές αρχές της προγραμματικής διακήρυξης.

Η Γραμματεία της ΔΑΣ Αγρινίου αποτελείται από τους: Ελ. Καραγιώργου, Θανάση Αλεξάκη, δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Γάκης, δημοτικός σύμβουλος, Λαμπρινή Ζαφείρη, οικοκυρά, Τάκης Μπλετσογιάννης, γραμματέας ΕΚΑ, Βασίλης Παπαδογιώργος, εκπαιδευτικός, Γεωργία Τσακαρδάνου, εκπαιδευτικός, Κώστας Λάγιος, υπάλληλος ΟΤΕ, Γιάννης Δήμας, επαγγελματοβιοτέχνης.

Την προγραμματική διακήρυξη της ΔΑΣ Αγρινίου ανέπτυξε ο Νίκος Γάκης, δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε πως «με βάση τη λογική μας και τις θέσεις μας ο δήμαρχος και το ΔΣ θα πρέπει:

  • Να υπηρετούν το λαό με συνέπεια και αποφασιστικότητα.
  • Να διεκδικούν ουσιαστικές αρμοδιότητες με ανάλογους θεσμοθετημένους πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς επίσης και πόρους που δικαιούται από την ΕΕ και άλλες πηγές και που η αξιοποίησή τους θα γίνεται χωρίς όρους και δεσμεύσεις για πραγματικές ανάγκες και όχι για τη συγκρότηση μηχανισμών και διαφθορά συνειδήσεων.
  • Πόρους για έργα και επενδύσεις για παραγωγική ανάπτυξη της περιοχής προς όφελος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Πόρους που δε θα υποθηκεύουν το μέλλον των δήμων και των δημοτών στους διάφορους υπουργούς και στο τραπεζιτικό κεφάλαιο μέσω δανείων για έργα βιτρίνας και εντυπωσιασμού, κατά κύριο λόγο, όπως δυστυχώς γίνεται σήμερα.
  • Να αναδεικνύουν και να προωθούν λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα σε φιλολαϊκή κατεύθυνση, λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες ανάγκες του λαού.
  • Να αντιπαλεύουν τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στην ΤΑ και γενικότερα άλλα μέτρα που πάρθηκαν και παίρνονται προς αυτή την κατεύθυνση».

Στη συνέχεια, ανέβηκε στο βήμα η Ελ. Καραγιώργου, η οποία τόνισε πως κοινός στόχος των λαϊκών στρωμάτων είναι η ματαίωση των αντιλαϊκών και εθνικά επικίνδυνων σχεδίων της νεοφιλελεύθερης συντηρητικής πολιτικής με την παράλληλη δημιουργία ενός μετώπου που θα την αντιπαλεύει.

Στο πλαίσιο αυτής της προοπτικής, συνέχισε η ομιλήτρια, αναδεικνύεται η σημασία της αυτοδιοίκησης, τόσο ως θεσμού όσο και ως πεδίου κοινωνικών αγώνων για μια νέα προοδευτική πρόταση προς όφελος των εργαζομένων.

Σε αυτές τις εκλογές, υπογράμμισε η υποψήφια δήμαρχος, πρέπει και μπορεί να ηττηθούν τα κατεστημένα των αντιλαϊκών δομών και κομματικών μηχανισμών. Οι εντολοδόχοι και οι εκφραστές των μεγάλων συμφερόντων πρέπει να πάρουν το μήνυμά τους πως σε τούτο τον τόπο υπάρχει αντίσταση. Στόχος μας η ανάσχεση του δικομματισμού και της νεοφιλελεύθερης και αντιλαϊκής πολιτικής που σχεδιάζεται και εφαρμόζεται σε βάρος των πολλών με τη συγκέντρωση του πλούτου στις τσέπες των ολίγων.

Κλείνοντας την ομιλία της κάλεσε όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους σε μια κοινή προσπάθεια, ώστε να αλλάξει ρότα η ΤΑ σε μια φιλολαϊκή κατεύθυνση.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν: Το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, Σπύρος Στριφτάρης, αντιπροσωπεία της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα της Τάκη Πατούλα, αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΔΗΚΚΙ, με επικεφαλής τον γραμματέα της Γιώργο Σολτάτο, ο υποψήφιος νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας της ΝΑΣ Τίμος Παπανικολάου, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεστιέων Κώστας Σιδέρης, ο γραμματέας του ΕΚ Αγρινίου Τάκης Μπλετσογιάννης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ