Σάββατο 27 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Εργοδοτική ασυδοσία και αλητεία

Καταγγέλλει την αντιμετώπιση Πακιστανού σερβιτόρου από την Αστυνομία, μετά την ψευδή και εκδικητική κατηγορία του από την εργοδοσία για κλοπή

Στην εργοδοτική ασυδοσία του διδύμου κυβέρνηση - ξενοδοχειακό κεφάλαιο και κάθε λογής δήθεν επιχειρηματιών, έρχεται να προστεθεί και η εργοδοτική αλητεία, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την ψευδή κατηγορία εναντίον αλλοδαπού σερβιτόρου για κλοπή, που είχε ως αποτέλεσμα την πενθήμερη κράτησή του και τη διαπόμπευσή του από τα μέσα ενημέρωσης του νησιού.

«Ο 29χρονος Πακιστανός σερβιτόρος Αντίλ Χαμίντ, που εργαζόταν στο κινέζικο εστιατόριο "PASSAGE TO ASIA", ιδιοκτησίας του Νεκτάριου Φουσέκη και του Ζανγκ Ξγαο Γκουάνγκ, με ψευδή καταγγελία τους για κλοπή για εκδικητικούς λόγους, βρέθηκε με πενθήμερη κράτηση στο κρατητήριο του Αστυνομικού Τμήματος Ζακύνθου, περνώντας αυτόφωρο όπου και αθωώθηκε», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο.

Προσθέτει ότι «το αμάρτημά του ήταν η άρνησή του μαζί με άλλους 3 συμπατριώτες του, συναδέλφους του, να πειθαρχήσουν στην εργοδοτική αυθαιρεσία, που απαιτούσε να τους παρακρατήσει παράνομα από το μεροκάματό τους χρήματα για πελάτη που έφυγε χωρίς να πληρώσει το λογαριασμό του».

Και συνεχίζει στην ανακοίνωσή του το ΕΚ Ζακύνθου: «Οι "έντιμοι" επιχειρηματίες συνεχίζουν την κοινωνική τους δραστηριότητα. Οι ανέντιμοι Πακιστανοί εργαζόμενοι, κλέφτες με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα στις τοπικές εφημερίδες, τραβάνε το δικό τους Γολγοθά για να ζήσουν τις οικογένειές τους. Αυτή είναι, κ. Χρυσοχοΐδη, η δημοκρατίας σας; Μετά την καταγγελία οποιουδήποτε, η πενθήμερη κράτηση στα κρατητήρια της δημοκρατίας σας; Αυτή είναι, κ. Ρέππα, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της προσωπικότητας των εργαζομένων, της εργατικής νομοθεσίας, που εσείς και η πολιτική σας έχετε καταργήσει; Αυτή είναι η περιβόητη υπηρεσία ΣΕΠΕ που φτιάξατε, αλλά στη Ζάκυνθο ξεχάσατε να στελεχώσετε;».

«Σας καλούμε άμεσα να μας απαντήσετε», υπογραμμίζει το Εργατικό Κέντρο, καλώντας ταυτόχρονα την εργατική τάξη του νησιού «σε ταξική συσπείρωση και πάλη για την υπεράσπιση όχι μόνο των δικαιωμάτων μας, αλλά από ό,τι φαίνεται και της προσωπικότητάς μας. Καλούμε τις τοπικές αρχές να πάρουν θέση για τέτοιου είδους συμπεριφορές. Καλούμε τον τοπικό Τύπο να επανορθώσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ