Σάββατο 27 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Νέα κυβερνητική κοροϊδία στους ανέργους

Αναγκαία η ανάπτυξη κινήματος ανέργων από τα συνδικάτα για την ανάπτυξη και το συντονισμό του αγώνα

Την κοροϊδία της κυβέρνησης σε βάρος των ανέργων καταγγέλλει το Συντονιστικό Σωματείων - Συνδικάτων και Συνδικαλιστών Αθήνας, μετά την απόφασή της για δήθεν βοήθεια στους μακροχρόνια άνεργους με τη χορήγηση επιδόματος 150 ευρώ το μήνα.

«Ακόμη και με αυτή την απόφασή της, πετάει στο περιθώριο και την εξαθλίωση χιλιάδες ανέργους, αφού οι όροι και οι προϋποθέσεις είναι απαγορευτικές για τη χορήγηση του επιδόματος. Η Γραμματεία του Συντονιστικού καταγγέλλει την κυβέρνηση που προσπαθεί να εμφανίσει ένα φιλεργατικό πρόσωπο για τους ανέργους. Εφαρμόζει πολιτική, που αποτέλεσμά της είναι η αύξηση της ανεργίας. Καθημερινά οι απολύσεις αυξάνονται και η εργοδοσία χέρι - χέρι με την πολιτική αυτή οδηγούν τους ανέργους στη φτώχεια και την εξαθλίωση».

Το Συντονιστικό επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί μέσω των "προγραμμάτων" και της διά βίου μάθησης, ροκανίζοντας δισεκατομμύρια τα ΚΕΚ κλπ., να δείξει κοινωνικό πρόσωπο. Ομως η αύξηση της ήδη υπάρχουσας ανεργίας, οι ιδιωτικοποιήσεις, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, η μερική απασχόληση και το ωρομίσθιο, δηλαδή οι μισοαπασχολούμενοι και οι μισοάνεργοι, επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι «είναι ανάγκη οι άνεργοι να βγάλουν συμπεράσματα και να παλέψουν για ανατροπή αυτής της πολιτικής και να γίνει κατανοητό ότι η ανεργία είναι φαινόμενο σύμφυτο με το καπιταλιστικό σύστημα.

Τα σωματεία να αναδείξουν το τεράστιο αυτό πρόβλημα και να συμβάλουν στο συντονισμό και αγώνα για την ανάπτυξη Κινήματος Ανέργων που θα παλέψει:

- Για το δικαίωμα στη δουλιά, για μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία.

- Για 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο.

- Για επίδομα ανεργίας στο 80% του μισθού και να διαρκεί όσο ο εργαζόμενος θα είναι άνεργος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ