Σάββατο 27 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ - ΕΚΑ
Ανάγκη ταξικού ρεύματος στα συνδικάτα

«Για μας κριτήριο είναι η ανάγκη των εργαζομένων για μόνιμη, πλήρη και σταθερή δουλιά και όχι οι ανάγκες της επιχείρησης και των κερδών της. Γι' αυτό χρειαζόμαστε ένα συνδικαλιστικό κίνημα αποφασισμένο να συγκρουστεί και να παλέψει, αλλά κυρίως ταξικά προσανατολισμένο».

Τα παραπάνω επισημαίνει σε ανακοίνωση η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας με αφορμή τη στάση των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ σε μία σειρά ζητήματα. Συγκεκριμένα όπως σημειώνει, στα πετρέλαια και στην Ολυμπιακή - Κέτερινγκ αρνήθηκαν την απαίτηση ματαίωσης των ιδιωτικοποιήσεων, στη συζήτηση για τις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη το 2003, στήριξαν τα σχέδια κυβέρνησης και διεθνούς σοσιαλδημοκρατίας ενώ αρνήθηκαν την πρόταση για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρια και χρονικούς περιορισμούς.

«Είναι αναγκαίο να αλλάξουν παντού οι συσχετισμοί, και στο ΕΚΑ και στα σωματεία, υπέρ του ταξικού ρεύματος. Αυτό είναι αναγκαίο και χρήσιμο να γίνει και στις αρχαιρεσίες των σωματείων» επισημαίνει.

Οπως σημειώνει στη συνέχεια η ΔΑΣ: «Η οργάνωση της εργατικής τάξης στα σωματεία της, με ταυτόχρονη ενίσχυση του ταξικού ρεύματος του ΠΑΜΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα και η αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων σε πολιτικό επίπεδο, είναι απαραίτητοι όροι και προϋποθέσεις αποτελεσματικότερης άμυνας των εργαζομένων απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές και κυρίως προοπτικής των αγώνων». Γι' αυτό τονίζει: «Οσο το πάνω χέρι στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα θα το έχει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, η κάστα αυτή της εργατικής αριστοκρατίας, όσο ο κάθε Πολυζωγόπουλος και η κάθε ΠΑΣΚΕ (και όχι μόνο) θα αναδείχνονται σε πρώτοι απεργοσπάστες, οι αγώνες θα υπονομεύονται, δε θα έχουν συνέχεια και προοπτική και δε θα διεκδικούνται τα σύγχρονα αιτήματα της εργατικής τάξης».

Τέλος η ΔΑΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα από τους αγώνες που έγιναν ώστε οι επόμενοι να είναι πιο αποτελεσματικοί και νικηφόροι για την εργατική τάξη και καταλήγοντας επισημαίνει ότι: «Χρειαζόμαστε απέναντι στο μέτωπο κεφαλαιούχων - Ευρωπαϊκής Ενωσης και αστικών κομμάτων να αντιπαραθέσουμε τη Λαϊκομετωπική συμμαχία των εργαζομένων. Την κοινωνική και πολιτική συμμαχία της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων στρωμάτων της πόλης και του χωριού, της μικρής και μεσαίας αγροτιάς, της νεολαίας. Μια κοινωνικοπολιτική συμμαχία γεννημένη από τους αγώνες και στηριγμένη σ' αυτούς, που θα διεκδικήσει και στην πορεία θα πάρει την πολιτική εξουσία από τους εκπροσώπους του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ