Τρίτη 30 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Στο τρίτο σκαλοπάτι

Την εδραίωσή του στους κορυφαίους «φινίστες» του κόσμου, πέτυχε ο Αιμίλιος Παπαθανασίου, αφού για τρίτη συνεχόμενη φορά κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατηγορίας «ΦΙΝΝ» την 3η θέση. Ο Ελληνας ιστιοπλόος μετά τις διοργανώσεις της Αγγλίας και των ΗΠΑ, κατάφερε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Σαρωνικό να ανέβει στο βάθρο, με 42 βαθμούς ποινής, αποδεικνύοντας πώς ο «καλός καπετάνιος, στις φουρτούνες φαίνεται». Ο πρωταθλητής μας, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε εντυπωσιακά στη διοργάνωση δεν έτυχε ανάλογης συνέχειας, με αποτέλεσμα να μείνει αρκετά πίσω στη βαθμολογία. Ομως, δεν το έβαλε κάτω και με υπερπροσπάθεια κάλυψε το χαμένο έδαφος και πήρε τελικά το χάλκινο μετάλλιο. Το χρυσό κατέκτησε ο Βρετανός Μπεν Εϊνσλι με 19 βαθμούς ποινής, ενώ δεύτερος αναδείχτηκε ο Πολωνός Ματέους Κουσνιέρεβιτς με 37.

Εκτός όμως από τον Παπαθανασίου, σημαντική επιτυχία σημείωσε για τα ελληνικά χρώματα και ο νεαρός Βύρωνας Κοκκαλάνης, ο οποίος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεότητας κατηγορίας «Μιστράλ», που διεξήχθη στο Οκλεϊ Αϊλαντ του Καναδά, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Την πρώτη θέση πήρε ο Αυστραλός Τομ Ασλεϊ και την τρίτη ο Σουηδός Σενούκ.

  • Την 5η θέση στο «ανοιχτό» Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα «Λάιτινγκ», που πραγματοποιήθηκε στο Κέμι της Φινλανδίας, πήρε το ελληνικό πλήρωμα των Α. Στεφανίδη, Α. Πατενιώτη, και Γ. Μπαλτόπουλου, ενώ οι Α. Βάσιλας, Χ. Καφετζιδάκης και Λ. Δέδες αναδείχτηκαν 13οι. Στο μεταξύ, πολύ καλή παρουσία είχε στο «ανοιχτό» Παγκόσμιο Πρωτάθλημα «Λέιζερ - Ραντιάλ» που έγινε στο Οντάριο του Καναδά ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο οποίος πήρε τη 12η θέση ανάμεσα σε 105 σκάφη.
  • Μέτρια ήταν η εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι αθλήτριές μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα «Ινγκλινγκ» που ολοκληρώθηκε στη Ζυρίχη. Συγκεκριμένα, το πλήρωμα με τις Κ. Γιακουμίδου, Σ. Χατζηλιάδου και Ε. Δημητρακοπούλου πήρε την 29η θέση, ενώ το έτερο ελληνικό πλήρωμα των Φ. Λαζάρου, Ε. Ματζαράκη και Μ. Χιονά αναδείχτηκε 33ο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ