Τρίτη 30 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΟ
Στόχος το... μέλλον

Η δημιουργία της εθνικής σχολής ποδοσφαίρου που θα ανοίξει την πόρτα της νέας εποχής για το άθλημα στη χώρα μας είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, το μεγαλόπνοο σχέδιο της Ομοσπονδίας. Στη χτεσινή παρουσίαση των νέων ομοσπονδιακών τεχνικών σε μια σειρά εθνικές ομάδες (πλην βέβαια των Ανδρών) ο πρόεδρος της ΕΠΟ επικαλέστηκε τη νέα εποχή που ανοίγεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς και την αλλαγή φιλοσοφίας που υπάρχει μετά την πρόσληψη στις θέσεις των ομοσπονδιακών τεχνικών μιας σειράς βετεράνων παικτών. «Είναι τιμή για την Ομοσπονδία που οι άνθρωποι αυτοί δέχτηκαν να αναλάβουν καθήκοντα. Μπορεί να μην είναι έμπειροι προπονητές και ορισμένοι από αυτούς να μην έχουν διπλώματα, όμως όλα αυτά είναι ένα μέρος της αλλαγής φιλοσοφίας που μας καθοδηγεί. Θέλαμε να προσλάβουμε παιδιά που έχουν προσφέρει στην Εθνική Ελλάδας και που έχουν αφήσει το στίγμα τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να δημιουργήσουμε τους προπονητές του μέλλοντος, προσλαμβάνοντας παιδιά με όρεξη και φιλοδοξίες».

Οσο για τη δημιουργία εθνικής σχολής ποδοσφαίρου και τους στόχους της για το μέλλον, ο Βασίλης Γκαγκάτσης επισήμανε: «Θα φτιάξουμε την ταυτότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα παιδιά θα έχουν συνεχή επιμόρφωση είτε στο εξωτερικό είτε με σεμινάρια στην Ελλάδα και με συμμετοχή μεγάλων προπονητών. Είναι ρίσκο και το πήραμε εν γνώσει μας. Δε φοβόμαστε τις ευθύνες. Στόχος μας είναι η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004 για τους Αντρες και η δημιουργία μια αξιόλογης ολυμπιακής ομάδας. Επίσης το 2008, αν η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν πάρει τη διοργάνωση, θα θέλαμε να διεκδικήσουμε ό,τι το καλύτερο».

Από την πλευρά των νέων προπονητών μίλησε ο Στέλιος Μανωλάς. «Θα μιλήσω εκ μέρους όλων των παιδιών. Είμαστε πολύ συγκινημένοι. Ευχαριστούμε την ΕΠΟ που μας έδωσε αυτές τις ευθύνες. Ελπίζω να είμαστε τυχεροί», τόνισε ο τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ