Τρίτη 30 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1
Ο «Σούμι» των ρεκόρ και των νικών...

Πιστός στο... ραντεβού του με τη νίκη σε ακόμα ένα «Γκραν Πρι» της Φόρμουλα 1, έμεινε ο Μίκαελ Σουμάχερ. Ο οδηγός της Φεράρι που σύμφωνα με τη «γλώσσα» των αριθμών έχει ήδη κατακτήσει τον 5ο τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, πέτυχε μια πολύτιμη γι' αυτόν νίκη στην πίστα του «Χόνκεχάιμ» της Γερμανίας, τερματίζοντας σε χρόνο 1:27'52''078. «Ονειρευόμουν για χρόνια να νικήσω εδώ. Για μένα είναι σημαντική η στιγμή αυτή γιατί με τη Φεράρι δεν έχω νικήσει ποτέ στο "Χόνκεχάιμ"», δήλωσε γεμάτος ικανοποίηση για την κατάκτηση της 62ης νίκης στην καριέρα του ο Γερμανός πιλότος. Μάλιστα, ο ίδιος είχε ακόμα ένα λόγο να νιώθει ιδιαίτερα χαρούμενος αφού μετά την κατάκτηση της πρωτιάς στο «Γκραν Πρι» της χώρας του, που αποτελεί τη 9η φετινή, ισοφάρισε το ρεκόρ που είχε σημειώσει ο Βρετανός πιλότος Νάιτζελ Μάνσελ την περίοδο 1991-92.

Οσον αφορά στις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου των νικητών, στη Γερμανία, τη δεύτερη κατέκτησε ο Πάμπλο Μοντόγια με Γουίλιαμς, ο οποίος στο 12ο γύρο έκανε και το προσπέρασμα του αγώνα επί του Κίμι Ραϊκόνεν, ενώ στο τρίτο σκαλί ανέβηκε ο ομόσταυλός του και αδελφός του παγκόσμιου πρωταθλητή, Ραλφ Σουμάχερ.

Με γνωστό λοιπόν το φετινό παγκόσμιο πρωταθλητή, το ενδιαφέρον περιορίζεται πλέον στη 2η θέση, αφού οι «μνηστήρες» είναι ουκ ολίγοι (Μοντόγια, Ρ. Σουμάχερ, Μπαρικέλο, Κούλθαρντ).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ: Μίκαελ Σουμάχερ 106β., Πάμπλο Μοντόγια 40β., Ραλφ Σουμάχερ 36β., Ρούμπενς Μπαρικέλο 35β., Ντέιβιντ Κούλθαρντ 32β.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ: Φεράρι 141β., Γουίλιαμς 76β., ΜακΛάρεν 49β., Ρενό 15β., Σάουμπερ 11β.

Επόμενο ραντεβού στις 18 Αυγούστου στη Βουδαπέστη, αφού για δύο βδομάδες η Φόρμουλα 1 θα «βρίσκεται σε διακοπές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ