Τρίτη 30 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Αξιόλογη πρεμιέρα

Ο Θανάσης Οικονόμου και η γυναικεία ομάδα 4Χ100 ελεύθερο ξεχώρισαν στην πρώτη μέρα κολύμβησης

Με πανελλήνιο ρεκόρ συνοδεύτηκε η επιτυχία του Θανάση Οικονόμου στο Βερολίνο

Sportidea

Με πανελλήνιο ρεκόρ συνοδεύτηκε η επιτυχία του Θανάση Οικονόμου στο Βερολίνο
Ιδιαίτερα αξιόλογη μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί η πρεμιέρα των Ελλήνων κολυμβητών-τριων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού - στίβου που διεξάγεται στο Βερολίνο. Τα ελληνικά «δελφίνια» στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους. Κατά την πρώτη ημέρα των αγώνων κολύμβησης από ελληνικής πλευράς ξεχώρισε ο Θανάσης Οικονόμου και η Εθνική γυναικεία στα 4Χ100 ελεύθερο που προκρίθηκαν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους, σημειώνοντας και πανελλήνιο ρεκόρ παράλληλα.

Συγκεκριμένα ο Θανάσης Οικονόμου στον τελικό των 400μ. ελεύθερο σημείωσε τη μεγαλύτερη επιτυχία μέχρις στιγμής από ελληνικής πλευράς σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού. Ο Ελληνας κολυμβητής ήταν πέμπτος στο αγώνισμα, με χρόνο 3.50.53, που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 3.50.98 και το είχε σημειώσει ο Σπύρος Γιαννιώτης στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα.

Την πέμπτη θέση πήρε και η Εθνική μας ομάδα των γυναικών στα 4Χ100μ. ελεύθερο, με τις Νέρι Νιαγκουάρα, Ελένη Κωστή, Ζαμπία Μελαχροινού, Ζωή Δημοσχάκη, με χρόνο 3.46.16, που είναι νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Η ελληνική ομάδα αρχικά ήταν έκτη, αλλά ακυρώθηκε η Ιταλία, οπότε και τα «δελφίνια» μας πήραν την πέμπτη θέση. Ο Απόστολος Τσαγκαράκης δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό των 50μ. πεταλούδα, καθώς στον ημιτελικό του αγωνίσματος ήταν έκτος στη σειρά του με 24.45, με αποτέλεσμα να πάρει τη δωδέκατη θέση στην τελική κατάταξη. Αντίθετα, ο Σπύρος Γιαννιώτης δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στον τελικό του ιδίου αγωνίσματος, αφού στα προκριματικά τερμάτισε 9ος με 3.52.33. Ο Γιαννιώτης βρέθηκε πίσω από τον Γερμανό Χελ, ο οποίος με 3.51.87, θα βρίσκεται στον τελικό.

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Στην τέταρτη θέση

Με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο ολοκλήρωσε την παρουσία της η χώρα μας στο αγώνισμα της συγχρονισμένης κολύμβησης, καθώς η εθνική μας ομάδα κατέλαβε την τέταρτη θέση στον τελικό του ομαδικού. Μια θέση που φάνηκε σε αυτή τη διοργάνωση να είναι η.. αγαπημένη των Ελλήνων κοριτσιών, αφού ας σημειωθεί ότι την ίδια κατέλαβε η Χριστίνα Θαλασσινίδου στο σόλο, καθώς και στο ντουέτο το δίδυμο Θαλασσινίδου - Φτούλη. Στο ομαδικό η ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τις Θαλασσινίδου, Φτούλη, Ιωάννου, Πελεκάνου, Χριστοδούλου, Κουτσούδη, Βουτηράκη πραγματοποίησαν που καλή εμφάνιση συγκεντρώνοντας 94.800 βαθμούς. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η «εκπληκτική» ομάδα της Ρωσίας με 99.000 βαθμούς.

Παγκόσμιοι... οικοδεσπότες

Οι οικοδεσπότες Γερμανοί ήταν αυτοί που ξεχώρισαν κατά την πρώτη ημέρα των αγώνων κολύμβησης με τη γυναικεία τους ομάδα 4Χ100μ. ελεύθερο να εντυπωσιάζει τους πάντες και να σημειώνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Με με μια καταπληκτική κούρσα στον τελικό, πήρε το χρυσό μετάλλιο, με χρόνο 3.36.00. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και η αντίστοιχη ομάδα των ανδρών που πρώτευσε με σπουδαίο χρόνο 3.17. 64.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ