Τρίτη 30 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΩΦΩΝ
Στην κορυφή του κόσμου

Σπουδαία επιτυχία παγκοσμίου επιπέδου σημείωσε η εθνική ομάδα μπάσκετ κωφών που κατέκτησε την κορυφή του κόσμου παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθηκε στη Νέα Σμύρνη. Η εθνική μας στον τελικό επικράτησε των ΗΠΑ με 93-83 δίνοντας έτσι το δικαίωμα στους 2.000 που παραβρέθηκαν στον αγώνα, να πανηγυρίσουν δεόντως την επιτυχία των Ελλήνων παικτών. Αλλωστε καθ' όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης οι διεθνείς μας είχαν δείξει... τα δόντια τους αφού σε έξι παιχνίδια που μεσολάβησαν μέχρι τον τελικό δε γνώρισαν την ήττα. Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη σημαντική επιτυχία της εθνικής μας ομάδας κωφών αφού πριν δυο χρόνια είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο τεχνικός της ομάδας, Διονύσης Γαζής, πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας μετά τη νίκη επί των ΗΠΑ, δήλωσε: «Μίλησε η ελληνική ψυχή. Στο 62-62 οι Αμερικανοί έκαναν τέσσερα λεπτά να βάλουν καλάθι. Εκεί είπα τούς νικήσαμε. Δεν τους φοβηθήκαμε. Παίξαμε με το παιχνίδι τους γι' αυτό και τους κερδίσαμε» τόνισε ο Ελληνας προπονητής.

Το χάλκινο οι γυναίκες

Στα βήματα των ανδρών βάδισε και η εθνική γυναικών στο αντίστοιχο πρωτάθλημα κωφών αφού κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο επικρατώντας στο μικρό τελικό της διοργάνωσης στην Ουκρανία με 73-50.

Εθνική νέων: Δύσκολη αποστολή

Αρκετά έχει δυσκολέψει ο στόχος της πρόκρισης στα προημιτελικά του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Κάουνας της Λιθουανίας. Οι δυο ήττες από Ιταλία και Γιουγκοσλαβία έφεραν σε δύσκολη θέση το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που πλέον θέλει μόνο νίκη στα δυο εναπομείναντα παιχνίδια για να πάρει το εισιτήριο για την τετράδα. Η αρχή για την εθνική μας γίνεται σήμερα που κοντράρεται με τη Σλοβενία (17.30) και παρά το δύσκολο της αποστολής, στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος υπάρχει η αισιοδοξία ότι τελικά η πρόκριση στην οκτάδα της Ευρώπης δε θα χαθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ