Τρίτη 6 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
57 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Ομόθυμη καταδίκη του μεγαλύτερου ιμπεριαλιστικού εγκλήματος του 20ού αιώνα

Αύριο, στις 7.30 το απόγευμα, η συγκέντρωση που διοργανώνουν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

Από παλιότερη φιλειρηνική εκδήλωση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης
Από παλιότερη φιλειρηνική εκδήλωση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης
Με συγκέντρωση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης αύριο, Τετάρτη, 7 Αυγούστου, στις 7.30 το βράδυ, τιμούν οι φιλειρηνιστές της Αθήνας και του Πειραιά, όλοι οι Ελληνες δημοκράτες, τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της μεγαλύτερης τρομοκρατικής πράξης του 20ού αιώνα, της ρίψης της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, πράξη στην οποία προέβησαν οι μεγαλύτεροι τρομοκράτες των λαών όλου του κόσμου, οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές. Στη συγκέντρωση καλούν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη σημειώνει τα παρακάτω:

«Στις 6 & 9 Αυγούστου του 2002 συμπληρώνονται 57 χρόνια από τη μαύρη επέτειο της ρίψης ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι από τους Αμερικανούς. Ο απολογισμός ήταν τραγικός. Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι των δυο πόλεων σκοτώθηκαν ακαριαία ή πέθαναν αργότερα μέσα σε μικρότερο ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με μαρτυρικό θάνατο, 130.000 νεκροί, 60.000 βαριά τραυματισμένοι και ακρωτηριασμένοι και 2 πόλεις στα ερείπια.

Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός με αυτή τη θηριωδία, που θα μείνει στην ιστορία ως το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, εγκαινίαζε την εκδοχή της πυρηνικής τρομοκρατίας.

Η ρίψη της ατομικής βόμβας δεν αφορούσε τόσο στο Β` Παγκόσμιο Πόλεμο που έφτανε στο τέλος του, αλλά στο συσχετισμό δυνάμεων στον μεταπολεμικό κόσμο. Ηταν μια προειδοποίηση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων κατά της Σοβιετικής Ενωσης και του σοσιαλιστικού κόσμου.

57 χρόνια μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα, οι ιμπεριαλιστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων εξακολουθούν να τρομοκρατούν και να δολοφονούν τους λαούς, προκειμένου να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Με πρόσχημα τον πόλεμο "κατά της τρομοκρατίας", 60 χώρες βρίσκονται στο στόχαστρό τους.

Πριν καλά - καλά συνέλθει η ανθρωπότητα από το αιματοκύλισμα του λαού του Αφγανιστάν, οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές ετοιμάζονται να αιματοκυλήσουν ξανά το λαό του Ιράκ.

Οι σκηνές της φρίκης του Ναγκασάκι και της Χιροσίμα αναβίωσαν και πάλι, στο Βιετνάμ, στον Περσικό Κόλπο, στη Βοσνία, στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν. Θύματα και πάλι χιλιάδες άνθρωποι που βομβαρδίστηκαν με τόνους απεμπλουτισμένου ουρανίου από τους Αμερικάνους, το NATO και την ΕΕ.

57 χρόνια μετά και ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν στον κόσμο 30.000 περίπου πυρηνικές κεφαλές, οι ΗΠΑ προωθούν το πρόγραμμα NMD (Εθνική Πυραυλική Αμυνα), που παραβιάζει διεθνείς συμφωνίες και ανοίγει το δρόμο για νέους εξοπλισμούς. Τα βιολογικά και χημικά όπλα εκσυγχρονίζονται και εμφανίζονται πάλι στο προσκήνιο.

Mε αφορμή την ένταση που επικρατεί στα σύνορα Ινδίας - Πακιστάν, γίνεται λόγος για πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων με ολέθρια αποτελέσματα.

Η θηριωδία που διαπράττει η κυβέρνηση του Ισραήλ στην Παλαιστίνη με τη στήριξη και ανοχή των ιμπεριαλιστών συνεχίζεται.

Λαϊκές κατακτήσεις, ατομικές ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα "ψαλιδίζονται" στο όνομα της "πάταξης της τρομοκρατίας".

57 χρόνια μετά, η συμφωνία NATO - Ρωσίας αποτελεί πλήγμα για την παγκόσμια ειρήνη και αν οι λαοί δεν ανακόψουν την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, η ανθρωπότητα απειλείται από περίοδο νέων τραγωδιών.

Η ελληνική κυβέρνηση, για μια ακόμα φορά, πιστή στις εντολές των Αμερικανών και του NATO, γίνεται συμμέτοχος και συνεργός στα εγκληματικά ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Είναι γεγονός ότι μεγαλώνει η λαϊκή οργή και αντίσταση σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Πρωτοφανείς διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε όλες τις ηπείρους. Το αντιπολεμικό, φιλειρηνικό κίνημα φουντώνει. Αυτό θα βάλει φρένο σήμερα. Αυτό θα τσακίσει αύριο τη Νέα Ιμπεριαλιστική Τάξη.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη καλούν τον αθηναϊκό και πειραιώτικο λαό, την Τετάρτη 7 Αυγούστου και ώρα 7.30 μ.μ. στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

  • Για να τιμήσουμε τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος.
  • Για να καταδικάσουμε τα φοβερά εγκλήματα των ιμπεριαλιστών κατά της ανθρωπότητας.
  • Για να απαιτήσουμε τη ριζική κατάργηση των πυρηνικών όπλων, το σταμάτημα του προγράμματος του Πολέμου των Αστρων των ΗΠΑ.
  • Εμπρός με τους λαούς στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας των ιμπεριαλιστών».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ