Τρίτη 6 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Ανεβαίνει το εκλογικό θερμόμετρο

Οξύνεται η κομματική αντιπαράθεση στην Κύπρο, μετά την προχθεσινή οριστικοποίηση της υποψηφιότητας του προέδρου του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Γιαννάκη Ομήρου για το προεδρικό αξίωμα.

Μετά τη γραπτή ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, με την οποία εκφράζεται δυσαρέσκεια για την απόφαση του ΚΙΣΟΣ, ο Γενικός Γραμματέας του Δημήτρης Χριστόφιας εξέφρασε θλίψη για τις σκληρές επιθέσεις που έγιναν χτες, εναντίον του ΑΚΕΛ, από σημαίνοντα στελέχη του ΚΙΣΟΣ, στο Συνέδριο του Κινήματος.

Ο καθένας, είπε ο Δ. Χριστόφιας, έχει το δικαίωμα να τραβήξει το δρόμο του, αλλά θα ήταν πιο εποικοδομητικό, αν αποφεύγονταν αυτές οι επιθέσεις, για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, στην προσπάθεια δικαιολόγησης αυτής της επιλογής.

Ο Δ. Χριστόφιας χαρακτήρισε σκληρές τοποθετήσεις, που δεν προσιδιάζουν στο ΑΚΕΛ και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τις θέσεις του Βάσου Λυσσαρίδη ότι ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ επιδίωξαν να γίνει το ΚΙΣΟΣ δορυφόρος και στρουθοκάμηλος.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας τόνισε ότι ήταν ξεκάθαρο πως ο Τάσος Παπαδόπουλος ήταν ο εκλεξιμότερος από τους τρεις υποψήφιους της τριμερούς, τους οποίους θεωρεί και δημοκρατικούς και προοδευτικούς.

Εξ άλλου, το ΔΗΚΟ αναφέρει ότι σέβεται την απόφαση του ΚΙΣΟΣ, αλλά καταγγέλλει τις αήθεις και υβριστικές, όπως τις χαρακτηρίζει, αναφορές κατά τη διάρκεια του χθεσινού συνεδρίου του Κινήματος εναντίον του Τάσου Παπαδόπουλου και των κομμάτων ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ.

Ταυτόχρονα, το ΔΗΚΟ απευθύνει και πάλι πρόσκληση για συμμετοχή όλων των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου, περιλαμβανομένου και του ΚΙΣΟΣ, με βασικό στόχο την αλλαγή και την απαλλαγή από τη σημερινή διακυβέρνηση.

Ο ΔΗΣΥ

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης χαιρέτισε την απόφαση του ΚΙΣΟΣ, αναφέροντας ότι αυτή αγκαλιάζει το μεγάλο αίτημα της κοινωνίας των πολιτών για καθολική ενότητα, συνεννόηση και συνεργασία με ευρωπαϊκό, προοδευτικό και εκσυγχρονιστικό χαρακτήρα.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανανεώνει τη δέσμευση του κόμματος να στηρίξει με συνέπεια την πρότασή του προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Ο Ν. Αναστασιάδης υπογραμμίζει ότι η Κύπρος εισέρχεται σε μια νέα εποχή που απαιτεί ευρωπαϊκό εκσυγχρονισμό και ποιοτική αλλαγή σε επίπεδο νοοτροπίας και ιδεών.

  • Τα υπόλοιπα μικρά κόμματα, από τους ψηφοφόρους των οποίων θα κριθεί το αποτέλεσμα στις εκλογές, παραπέμπουν στον Οκτώβριο για τελικές αποφάσεις στο θέμα των εκλογικών συνεργασιών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ