Τετάρτη 7 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Τα «παιγνίδια». «Υπουλο παιγνίδι συγκάλυψης των αληθινών διαστάσεων της τρομοκρατίας παίζει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έχοντας στήσει ένα μηχανισμό παραπληροφόρησης με τη συμμετοχή συγκεκριμένων εκπροσώπων από μέσα ενημέρωσης. Θεωρώντας ότι η υπόθεση προσφέρεται για να κερδίσει πόντους στον αγώνα διαδοχής του ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παίζει ένα επικίνδυνο παιγνίδι αδιαφορώντας για τις συνέπειες». (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ)

Η παραπληροφόρηση. «... Η αίσθηση της ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ των Διωκτικών Αρχών είναι εντονότερη από κάθε άλλη φορά. Κι ενώ το πεδίο μάχης δεν ησυχάζει ούτε τη νύχτα, η παραπληροφόρηση βγαίνει αλώβητη το πρωί. Αόρατη ως ιός, πλήττει την ενημέρωση, συγχύζει την κοινή γνώμη. Η οποία, αντιδρώντας ως συνήθως σωστά, τι κάνει; Αμφισβητεί τα πάντα. Ακόμα και όσα επισήμως ανακοινώνονται. Με αποτέλεσμα εσύ να χτυπιέσαι να βρεις την άκρη, να διασταυρώσεις με υποχονδρία τις πληροφορίες πριν τις γράψεις και ο αναγνώστης - ο όποιος πολίτης οποιασδήποτε ηλικίας - να σε ρωτά με σαδισμό: "Εσύ τα πιστεύεις;". Τι να απαντήσεις; Να δικαιολογηθείς για λογαριασμό άλλων;...». (Σίλα Αλεξίου - ΤΑ ΝΕΑ)

Μπλακ άουτ. «Ο τρόπος που λειτουργούν το ευρύτερο σύστημα εξουσίας και τα ΜΜΕ οδηγεί σε ένα ενημερωτικό μπλακ άουτ. Το βασικό θέμα της περιόδου, που είναι οι μεγάλες επιτυχίες των Αρχών στην αντιτρομοκρατική προσπάθεια, μετατρέπεται σε μοναδικό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να χάσουμε την επαφή με την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει πλέον θέση στα δελτία ειδήσεων για θέματα μεγάλης σημασίας, όπως είναι η συνεχιζόμενη πτώση του Χρηματιστηρίου, η ιδιαίτερα αρνητική δυναμική στον τομέα της απασχόλησης, το νέο κύμα ακρίβειας που σαρώνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό». (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ