Τρίτη 27 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Πύραυλος κατέρριψε το ελικόπτερο

ΜΟΣΧΑ.--

Το ρωσικό ελικόπτερο Mi-26, το οποίο συνετρίβη την περασμένη Δευτέρα στην Τσετσενία, προκαλώντας το θάνατο 116 ανθρώπων, επλήγη από πύραυλο, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της επιτροπής έρευνας των αιτίων της συντριβής, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ στρατιωτική πηγή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του πρακτορείου, το ελικόπτερο κατερρίφθη από πύραυλο που εκτόξευσαν Τσετσένοι αυτονομιστές από ταράτσα ακατοίκητης πολυκατοικίας, που βρίσκεται κοντά στο αρχηγείο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Χανκάλα. Επίσης, ένας φορητός εκτοξευτής πυραύλων τύπου Strela φέρεται να έχει βρεθεί στο δεύτερο όροφο του ερειπωμένου κτιρίου, ενώ μάρτυρες έχουν δηλώσει ότι είδαν στον ουρανό το ίχνος καπνού που άφησε στο πέρασμά του ο πύραυλος.

Τα συμπεράσματα της επιτροπής επιβεβαιώνουν προς το παρόν τις υποψίες που είχαν εκφραστεί αμέσως μετά το συμβάν, σύμφωνα με τις οποίες το ελικόπτερο είχε πληγεί από τους Τσετσένους αντάρτες, οι οποίοι άλλωστε ανέλαβαν αμέσως την ευθύνη για την επίθεση. Ωστόσο, η επίσημη έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί και οι ρωσικές αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το ελικόπτερο να κατέπεσε ύστερα από μηχανική βλάβη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ